29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Premerul Ciucă despre Autostrada Moldova: Până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele!
Premerul Ciucă despre Autostrada Moldova: Până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că Autostrada Moldova este un proiect aşteptat de foarte mult timp de către români şi este importantă asigurarea "ritmului de coerenţă" a derulării acestui program, menţionând că obiectivul este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele în acest sens.
Prim-ministrul a participat, alături de vicepremierul Sorin Grindeanu, la semnarea contractului între CNAIR şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău, secţiunea A7.
"Este un moment care începe să devină uzual. Spun asta pentru că, în urmă cu câteva zile, a fost semnat primul contract pentru lotul Ploieşti - Buzău din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerenţă a derulării întregului program pentru că, aşa cum am înţeles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova. Am spus-o şi o repet: este un proiect aşteptat de foarte mult timp de către români şi este datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă aşteptările populaţiei, cât şi asumarea din partea Guvernului României se va realiza", a afirmat Nicolae Ciucă.
El a spus că este un proiect foarte important care are asigurată finanţarea prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
"Sunt alocate sume importante, discutăm despre 12 miliarde de euro, bani alocaţi prin PNRR, discutăm despre nouă miliarde de euro prin fondurile de coeziune. Iată o sumă foarte mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din ţara noastră. Ca atare, tot ceea ce trebuie făcut în continuare este, domnule ministru, doamnelor şi domnilor, să facem tot ceea ce depinde de noi, aşa cum am procedat şi până acum, astfel încât aceste obiective să poată să aibă ritmicitatea necesară pentru a încadra în termenele asumate", a adăugat premierul.
Ciucă l-a felicitat pe ministrul Transporturilor pentru implicarea în gestionarea acestui program, menţionând că are tot sprijinul din partea Guvernului pentru a duce la bun sfârşit măsurile asumate. (sursa Agerpres)


Articole înrudite