06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deşi Curtea Constituţională a României a invalidat referendumul organizat de către USL pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din lipsă de cvorum, apele în politică sunt departe de a se linişti. Senatorul liberal Paul Ichim ne-a declarat că decizia Curţii Constituţionale va învolbura şi mai mult apele în plan social şi politic, parlamentarul susţinând că are informaţii potrivit cărora România se va confrunta, în următoarea perioadă, cu ample acţiuni de protest. Există informaţii potrivit cărora şi la Galaţi pensionarii apropiaţi USL, dar şi revoluţionarii se pregătesc să iasă în stradă.
„Nu cred că apele se vor linişti, pentru că nu s-a ţinut cont de votul celor peste şapte milioane de români. Li s-a demonstrat, astfel, că ei nu contează, iar legea a fost încălcată. Unii sunt deja scârbiţi, alţii vor acţiona cum le tună prin cap. Mi-e teamă de proteste, de ce ar putea să se întâmple. Decizia CCR nu va linişti apele. Nu prea văd linişte socială. Este evident că preşedintele Băsescu nu coabitează cu cele şapte milioane de români”, ne-a declarat Paul Ichim.
Mircea Toader: „Am terminat bătălia”
În ciuda faptului că tabăra USL dă semne că nu va renunţa la lupta împotriva lui Traian Băsescu, Opoziţia anunţă încetarea bătăliei cu Puterea. Deputatul PDL Mircea Toader a spus că partidele politice ar trebui să înceapă să se pregătească pentru alegerile parlamentare.
„Eu nu cred că va fi linişte, ci sper... pentru că aşa este normal. Din punctul nostru de vedere, apele vor fi liniştite. Am terminat bătăliile politice şi fiecare are responsabilitatea lui. Trebuie să pregătim alegerile parlamentare din noiembrie sau decembrie”, ne-a spus Mircea Toader.
Deputatul a precizat că Parlamentul se va reuni joi pentru a pune în practică decizia Curţii Constituţionale.


Articole înrudite