02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prin vocea liderului PNL local, Victor Paul Dobre, opoziţia numără zilele actualei puteri. Dobre consideră că actuala putere nu îşi va putea continua guvernarea foarte mult timp, căci „România este într-o situaţie limită”. Liberalul nu s-a pronunţat în privinţa unui termen limită: „Pronosticuri nu fac, dar nu poţi guverna o asemenea ţară. Nu văd cine ar putea să o facă”.
În cadrul sesiunii extraordinare de ieri, opoziţia a cerut demisia Guvernului şi organizarea alegerilor anticipate. Opoziţia cere explicaţii din partea premierului şi ministrului de interne privind degringolada din serile de protest desfăşurate în capitală. Dobre acuză actuala putere ca fiind responsabilă de anularea dialogului în Parlament, precum şi a rolului acestuia, prin asumarea guvernamentală a 17 proiecte legislative, dar şi de scăderea credibilităţii Parlamentului, pe care opoziţia îl consideră „ilegitim” deoarece în cadrul acestuia a apărut o formaţiune politică inexistentă anterior alegerilor, în speţă UNPR.
Liberalul şi-a exprimat speranţa firavă în soluţionarea situaţiei pe cale democratică şi „poate în ceasul al doisprezecelea vor fi câţiva oameni (ai puterii - n.r.) care vor vedea prăpastia dintre Guvern şi oameni”.


Articole înrudite