10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele Municipalei PP-DD, Picu Roman - candidatul formaţiunii politice pentru un mandat de deputat în Colegiul 6 din municipiul Galaţi, este de părere că, în ciuda legii, votul de la alegerile parlamentare se va îndrepta către partide, şi nu către candidat, aşa cum ar fi normal. PP-DD-istul susţine că alegerile se vor desfăşura sub semnul unei bătălii între formaţiuni politice.
„Eu mă bat cu un conglomerat de partide. (...) Nu vom avea un vot uninominal clar, ci va fi o luptă a lui David cu Goliat. Dacă va fi foarte frig afară, vom avea o prezenţă mică, iar la vot vor ieşi simpatizanţii şi membrii de partid”, ne-a declarat Picu Roman.
Şeful Municipalei PP-DD a precizat că deputatul ce va adjudeca Colegiul 6 o va face ca urmare a redistribuirii, acesta respingând, din start, ideea unui mandat obţinut printr-un scor electoral de 50%+1. „Mă bazez pe discernământul oamenilor, pe votul celor nemulţumiţi din PSD, PC, PDL, care sunt dezamăgiţi. Aceştia vor veni alături de mine. Cele mai urâte măsurători, mă dădeau cu 12% intenţie de vot, dar cu 40-45% notorietate. Cei mai mulţi dintre politicieni susţin că bătălia în Colegiul 6 este una grea deoarece aici categoriile de alegători sunt altele. Cei mai mulţi provin din clasa de mijloc în sus, oameni cu o pregătire, studii, dar şi aceştia au dezamăgirile lor, frustrările lor, nemulţumiri”, ne-a spus PP-DD-istul.
Ieri, în jurul prânzului, OTV-iştii lui Dan Diaconescu încă mai aşteptau OK-ul de la Centru, privind listele de candidaţi pentru alegerile din data de 9 decembrie.


Articole înrudite