27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cei 16 parlamentari ai Galaţiului au primit, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei ceremonii deloc fastuoase, care a avut loc în Sala mare a Prefecturii, certificatele care atestă statutul noilor aleşi ai locuitorilor de la malul Dunării. Deputaţilor şi senatorilor trimişi de către gălăţeni în Parlamentul României le-au fost înmânate, de către judecătorul Lucian Chetrone, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, certificatele doveditoare. De la eveniment au absentat trei dintre deputaţii aleşi în urma scrutinului de duminică. Este vorba despre democrat-liberalul Mircea Toader şi social-democraţii Viorel Ştefan şi Aurel Nechita. Într-un scurt discurs, Lucian Chetrone a apreciat faptul că la nivelul judeţului Galaţi nu au avut loc incidente electoarale semnificative.
„Să lăsaţi justiţia independentă”
Fostul consilier judeţean George Kramer, politician cu experienţă, prezentat de către judecătorul Lucian Chetrone drept „decanul de vârstă al Biroului Electoral Judeţean”, a ţinut să facă o serie de recomandări noilor deputaţi şi senatori ai gălăţenilor: „În faţa noastră vă aflaţi cei mai buni dintre cei mai buni (...) Va trebui să reprezentaţi cu cinste cetăţenii care v-au ales, să atrageţi fonduri şi să dezvoltaţi comunitatea care v-a ales, să realizaţi în mandatul dumneavoastră tot ce aţi promis în campania electorală şi să lăsaţi justiţia independentă”.
Ministrul social-democrat Dan Nica, aflat la al cincilea mandat de deputat, a declarat că noii aleşi au „o singură ţintă: să aducem investiţii, proiecte, bani, locuri de muncă şi o viaţă mai bună pentru toţi gălăţenii”. „Toţi cei care am câştigat aceste alegeri avem o obligaţie în acest mandat. Mandatul de a face mai bine pentru oamenii din Galaţi, care au aşteptările pentru care ne-au dat votul. Este o uriaşă responsabilitate care ne apasă şi dacă există şi o lipsă de festivism la această ceremonie, ea este intenţionată. Alegerile au trecut, mandatele ne-au fost înmânate şi de mâine toată lumea trebuie să treacă să facă acele lucruri pe care toţi gălăţenii le aşteaptă de la reprezentanţii lor în Parlament, de la reprezentanţii lor în Guvern”, a declarat Dan Nica.


Articole înrudite