19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mircea Geoană a demisionat din funcţia de Secretar General Adjunct al NATO
Mircea Geoană a demisionat din funcţia de Secretar General Adjunct al NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acceptat demisia lui Mircea Geoană din poziţia de Secretar General Adjunct din cadrul Alianţei, în cursul zilei de marţi, 3 septembrie 2024.
Jens Stoltenberg i-a mulţumit lui Mircea Geoană pentru activitatea sa. „Mircea a lucrat în slujba NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa asupra tehnologiei şi provocărilor de securitate emergente a fost critică pentru a stimula inovaţia în Alianţă”, a declarat Stoltenberg. El a mai afirmat că NATO a beneficiat de pe urma cooperării sale cu partenerii Alianţei. „Îi doresc tot binele în viitor”, a mai spus Stoltenberg.
Mircea Geoană este primul român care a deţinut funcţia de secretar general adjunct al NATO, mai precizează nato.int. Boris Ruge, asistentul secretarului general pentru afaceri politice şi politica de securitate va îndeplini funcţie de secretar general adjunct interimar până este desemnat un succesor pentru Mircea Geoană.
Mircea Geoană a scris într-o postare pe pagina lui de Facebook: „Îi mulţumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere şi prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtăşit şi nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianţe din istorie”.
Mircea Geoană, în vârstă de 66 de ani, a ocupat funcţia de secretar general adjunct al NATO din octombrie 2019.
Acesta a mai deţinut funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) în perioada 2005 - 2010, iar în 2009 a fost candidatul partidului la funcţia de preşedinte al României. A pierdut cursa la limită, cu o diferenţă de 0,66% în faţa lui Traian Băsescu.
Între 2008 şi 2011, Geoană a fost preşedinte al Senatului României. De asemenea, a fost ministrul de Externe al României între 2000 şi 2004.
În perioada 1996 şi 2000, Mircea Geoană a fost ambasador al României în Statele Unite.
Acum se pregăteşte să candideze la preşedinţia României şi este cotat de unele sondaje printre primii 3 favoriţi ai electoratului.


Articole înrudite