03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul de Interne, mesaj către liderii AUR: "Ministerul de Interne nu este sat fără câini"
Ministrul de Interne, mesaj către liderii AUR: "Ministerul de Interne nu este sat fără câini"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, 31 martie 2021, că printre protestatarii anti-restricţii sunt instigatori care provoacă statul şi incită la violenţă. Ministrul a mai spus că în aceste zile, în întreaga ţară, au fost 31.000 de protestatari şi au fost deschise opt dosare penale pentru ultraj, distrugere, furt şi nerespectarea regimului de arme.
Dacă luni au fost 31.000 de protestatari în mai multe oraşe din ţară, numărul acestora s-a înjumătăţit însă de luni până marţi, a adăugat el. Au fost aplicate peste 2.500 de amenzi.
În ceea ce priveşte intenţia parlamentarilor AUR de a veni la Ministerul de Interne pentru discuţii, Bode a transmis că aceştia "au stat degeaba în Parlament", pentru că nu ştiu că un parlamentar are la dispoziţie o serie de instrumente pentru a cere lămuriri din partea unui ministru: de la interpelare la invitarea la audieri în comisiile de specialitate.
Ministrul le-a mai transmis că "Ministerul de Interne nu este sat fără câini", astfel încât să poată intra oricine trece prin faţa clădirii. Bode a adăugat încă că nu contestă dreptul parlamentarilor de a participa, ca cetăţeni, la proteste.
Precizarea oficialului vine în contextul în care liderul AUR, George Simion, declara, printr-un comunicat de presă, că parlamentarii formaţiunii se vor afla miercuri, la ora 10.00, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, pentru a solicita o întrevedere ''urgentă'' cu ministrul Lucian Bode. AUR cere "suspendarea imediată a celor implicaţi în abuzurile comise noaptea trecută la Brăila împotriva protestatarilor paşnici, unii dintre ei minori".


Articole înrudite