04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marius Humelnicu, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor
Marius Humelnicu, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Conform deciziei primului ministru Victor Ponta, hotărâre ce a fost publicată marţi, 25 august, în Monitorul Oficial, actualul consilier local gălăţean Marius Humelnicu a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. Deocamdată, Marius Humelnicu nu a primit şi domeniul de care se va ocupa - naval, de transporturi rutiere etc. - dar este posibil să se ocupe de domeniul naval, acelaşi domeniu pe care l-a avut în sfera de responsabilităţi şi fostul sub secretar de stat în Ministerul Transporturilor, gălăţeanul Marius Mitică Mărgărit (PSD).     

Marius Humelnicu are 38 de ani, doi copii şi este cunoscut drept un fost fotbalist de performanţă, jucând, de-a lungul timpului, la FCM Dunărea, Oţelul Galaţi, Gloria Buzău, Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila, dar şi la două echipe din Azerbaidjan. Marius Humelnicu a absolvit Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi are masterul în Drept şi Administraţie Publică Europeană.

Membru al PSD (fost şef de campanie în 2014, pentru actuala deputată PSD Lucreţia Roşca), Humelnicu a condus Direcţia Judeţeană de Sport iar din 2013  se află la conducerea Autorităţii Rutiere Române Galaţi. 

Conform legii, Marius Humelnicu va trebui să îşi dea demisia din funcţia de consilier local (conform legii, are la dispoziţie, pentru acest lucru, 30 de zile din momentul numirii ca secretar de stat) dar şi să se autosuspende din funcţia de şef ARR, post pe care l-a ocupat prin concurs şi care, tot conform legii, rămâne “în conservare” până la întoarcerea sa în instituţie, unitatea urmând să fie condusă de un adjunct sau un interimar. 


Articole înrudite