28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marcel Ciolacu: Nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă
Marcel Ciolacu: Nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că nu este de acord cu introducerea certificatului verde COVID-19 la locul de muncă şi că ar fi "un pic cam tardive" alte măsuri pe care să le ia autorităţile din România în privinţa acestui document, care deja există la noi şi funcţionează în baza unei ordonanţe de urgenţă.
"Nu sunt specialist în domeniu şi am făcut un apel clar la oamenii politici, inclusiv la mine, să nu ne dăm noi mai mult cu părerea într-un domeniu pe care nu îl stăpânim. (...) Noi avem un certificat verde conform unei ordonanţe de urgenţă în vigoare. Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. (...) A detaliat OCDE despre acest cerificat verde la locul de muncă, nu la locul de muncă, obligativitatea medicilor de a se vaccina? Am înţeles că 90% dintre medici sunt vaccinaţi. Sunt un pic cam tardive aceste măsuri", a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat dacă în coaliţie se va discuta despre recomandarea reprezentantului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică despre extinderea implementării certificatului verde în România în mai multe activităţi şi poate pentru anumite profesii.
Ciolacu a fost întrebat şi dacă ar trebui regândită campania de vaccinare anti-COVID-19.
"E adevărat că avem o rată redusă a vaccinării. E uşor să schimbi miniştri, e uşor să creezi majorităţi, este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor", a precizat el. (sursa Agerpres)


Articole înrudite