03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Justiţia îl impune pe Ion Ştefan în Consiliul Judeţului
Justiţia îl impune pe Ion Ştefan în Consiliul Judeţului
Ion Ştefan, membru PDL, a avut în cele din urmă câştig de cauză la Tribunalul Galaţi după ce, la şedinţa de constituire a noului Consiliu al Judeţului, aleşii judeţeni au refuzat să îi valideze mandatul de consilier judeţean. Judecătorii au hotărât şi ca forul deliberativ judeţean să emită o nouă hotărâre, prin care să îl includă pe Ion Ştefan într-una din comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţului.
Au mai fost cazuri de nevalidări în CJ, dar fiecare a avut o altă poveste. Alexandru Teodorescu şi Liviu Creţu au rămas fără sprijinul politic al propriilor partide, iar în locul lor fuseseră promovaţi în funcţiile de consilieri judeţeni următorii candidaţi de pe liste. Surpriza vine în ceea ce îl priveşte pe Eugen Chebac, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului în ultimii patru ani, în privinţa căruia instanţa a cerut organizaţiei judeţene UNPR Galaţi să precizeze dacă mai este sau nu membru de partid. Se ştie deja că Eugen Chebac nu mai este membru UNPR, ceea ce ar însemna că nu poate fi validat consilier judeţean, deşi la alegerile locale a obţinut peste 50.000 de voturi.
Situaţie confuză şi în judeţ
Şi în localitatea gălăţeană Poiana lucrurile nu sunt încă clare vizavi de componenţa noului Consiliu Local. Nu se ştie deocamdată ce situaţie juridică au Maricel Lazăr, Ionel Farcaş si Mariana Ochiană, candidaţi pe listele PNL la alegerile din 10 iunie. Tribunalul a cerut noului for deliberativ local să precizeze dacă cei trei au candidat şi au fost aleşi consilieri locali în Poiana, dar şi dacă au renunţat la mandatele de aleşi locali. Şi PNL Galaţi trebuie să îşi precizeze poziţia, urmând să le spună judecătorilor dacă Maricel Lazăr, Ionel Farcaş si Mariana Ochiană mai sunt membri ai formaţiunii politice sau au fost excluşi.
Cea mai aberantă situaţie se înregistrează în prezent la Ghidigeni, unde nu mai puţin de 14 consilieri locali nu au fost validaţi. Aceştia au atacat decizia noului Consiliu Local în contencios administrativ după ce şedinţa de constituire a noului for deliberativ local din Ghidigeni s-a transformat într-un circ total, în care nimeni nu mai ştia ce a votat şi pe cine. Cinci dintre aleşii locali din Ghidigeni urmează să îşi intre oficial în drepturi după ce Tribunalul Galaţi a decis vineri, 20 iulie, ca noul Consiliu Local să le valideze mandatele de consilieri, urmând ca judecătorii să clarifice şi situaţia celorlalţi în următoarele săptămâni.


Articole înrudite