03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La finele săptămânii trecute, deputata Carmen Axenie a venit în faţa presei gălăţene pentru a-şi reafirma fidelitatea faţă de PDL şi Traian Băsescu. Axenie a făcut acest gest şi din cauza faptului că se numără printre deputaţii PDL care au votat legea referendumului propusă de USL în sesiunea extraordinară. Axenie a precizat: „Am votat greşit, mi-am recunoscut greşeala şi accept consecinţele”. Democrat-liberala crezuse că şi ceilalţi colegi ai săi votaseră eronat alături de noua putere, pentru ca ulterior să constate că ceilalţi se exprimaseră „pentru”, ca monedă de schimb ce i-a adus în barca puterii.
Deputata PDL a reclamat graba USL de a-l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu, într-o sesiune extraordinară de 2 zile, faţă de 2007, când dezbaterile pe acest subiect au durat 67 de zile, timp suficient pentru susţinătorii lui Traian Băsescu de a convinge masele să îi redea preşedintelui suspendat cea mai înaltă funcţie în stat.
„De ce îi este frică, nu scapă!”
Tot vineri, din partea USL au venit critici formulate de Claudiu Brînzan, purtătorul de cuvânt al organizaţiei locale PSD. Parafrazându-l pe preşedintele suspendat, care a folosit sintagma cu ocazia unui alt scrutin – „de ce îi este frică, nu scapă!” -, Brînzan l-a criticat dur pe preşedinte. În comunicatul PSD se arată: „Traian Băsescu ştie că, dacă începe să cheme oamenii la vot, aceştia îl vor sancţiona! Şi îi vor cere socoteală pentru tot ce s-a întâmplat în ultimii 8 ani. Pentru salarii tăiate, pensii micşorate, taxe mărite, presiuni şi acte de corupţie, sfidări şi umilinţe. De aceea nu vrea să îi cheme pe români la vot! De aceea le cere românilor să stea acasă şi să nu vină la referendum! Dar, îi transmitem ceva: de ce îi este frică, nu va scăpa! Oamenii vor veni la referendum şi vor vota pentru demiterea lui Traian Basescu! (...) Îl îndemnăm pe preşedinte să nu se teamă! Să renunţe la această campanie ruşinoasă în care se ascunde de români, în care vrea să câştige la «masa verde». (...) Traian Băsescu cere românilor să nu vină la vot! Fiecăruia dintre dvs. vă cere să uitaţi de ultimii ani, de salariile şi pensiile tăiate, de greutăţile pe care vi le-a creat, de scandalurile pe care le-a generat. Şi vă cere să staţi acasă, pentru ca referendumul să nu fie validat! (...) Este frica celui care şi-a construit un sistem mafiot şi care, acum, începe să fie anchetat de autorităţi (Blejnar, Udrea, Videanu, etc). Este frica celui ce ştie că românii sinceri şi corecţi îl vor în afara politicii. Şi mai are o mare frică Traian Băsescu: sunt trei mari dosare de care fuge de atâta timp: Dosarul de corupţie, Dosarul de securist şi Dosarul averii familiei Băsescu. Mai este un lucru pe care românii trebuie să îl ştie: în aceste zile, Băsescu nu se luptă doar pentru scaunul său. Băsescu se luptă şi pentru scaunul lui Udrea şi pentru Boc şi pentru Anastase şi pentru toată gaşca din PDL.”


Articole înrudite