07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul liberal Paul Ichim a adresat o interpelare ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prin care solicită lămurirea unor aspecte ridicate printr-un memoriu de către reprezentanţii Departamentelor pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD).
În memoriul depus de reprezentanţii DPPD la cabinetul senatorial se specifică faptul că „având în vedere că Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 nu a urmat cursul normal al dezbaterii şi adoptării în Parlamentul României, fiind adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului şi cu eludarea dezbaterilor parlamentare şi neluarea în seamă a propunerilor înaintate de membrii comunităţilor ştiinţifice, numeroase prevederi ale acestei legi au compromis sistemul de formare a personalului didactic, ignorând nevoile reale ale şcolii româneşti, fiind insuficient fundamentate şi lipsindu-le expertiza de specialitate”.
Practic, Departamentele pentru Pregătirea Personalului Didactic din universităţile din ţară propun o serie de reglementări referitoare la domeniul fundamental al formării iniţiale şi continue a personalului didactic.
„Din discuţiile avute cu o parte a reprezentanţilor DPPD am reţinut că aceştia au înaintat un număr de propuneri prin care se încearcă îndreptarea erorilor Legii Educaţiei promovată prin asumarea răspunderii de către Guvernul Boc. (...) Se dovedeşte din nou că procedura păguboasa de promovare a unor legi prin asumarea răspunderii nu face altceva decât să omită  anumite aspecte care în mod normal ar fi fost dezbătute în discuţiile parlamentare din comisii sau din plen. Procedurile trebuie respectate şi de aceea am înaintat ministrului Andronescu memoriul reprezentanţilor DPPD pentru îndreptarea unor erori din desfăşurarea activităţii acestora”, a precizat senatorul PNL, Paul Ichim.


Articole înrudite