19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Guvernul PSD investeşte milioane de euro în comunele Suhurlui, Buciumeni, Oancea, Lieşti şi Vlădeşti
Guvernul PSD investeşte milioane de euro în comunele Suhurlui, Buciumeni, Oancea, Lieşti şi Vlădeşti

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale. PSD a eliminat practicile abuzive şi profund discriminatorii prin care comunelor li se alocau fonduri în funcţie de culoarea politică a primarilor şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România!

Comuna Suhurlui beneficiază de fonduri consistente, alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru modernizarea mai multor drumuri importante. Guvernarea PSD sprijină lucrările de infrastructură din comuna Suhurlui cu peste 4 milioane de lei, asigurând finanţare pentru două proiecte de investiţii - Modernizare, asfaltare – străzi localitatea Suhurlui (3.080.988 de lei), realizat în proporţie de 80%, şi Modernizare drumuri în comuna Suhurlui (1.386.486 lei), care urmează a fi demarat.

Datorită finanţării alocate de Guvernul PSD, comuna Buciumeni beneficiază, în prezent, de un proiect extrem de important de modernizare a drumurilor. Investiţia, a cărei valoare depăşeşte 6 milioane de lei, este finanţată de către Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cel mai important program al PSD dedicat modernizării satelor româneşti. Proiectul prevede refacerea a nu mai puţin de 16 drumuri din satele Buciumeni, Hânţeşti, Tecucelu Sec şi Vizureşti.

În comuna Oancea se fac investiţii importante în infrastructura rutieră şi în sănătate cu fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Administraţia locală va investi peste 5 milioane de lei pentru modernizarea mai multor drumuri şi peste 2,5 milioane de lei pentru înfiinţarea unui dispensar care va cuprinde mai multe cabinete.

Şi în comuna Lieşti sunt modernizate drumuri cu fonduri guvernamentale. Un proiect, de aproape 4 milioane de lei, este finalizat, iar un altul, în valoare de 6,6 milioane de lei, care vizează asfaltarea mai multor străzi importante, este în derulare.  Tot cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, autorităţile din Lieşti vor moderniza reţeaua de iluminat public în satele Lieşti şi Şerbăneşti, investiţie care depăşeşte 570.000 de lei.

Şi localnicii din comuna Vlădeşti vor beneficia de străzi modernizate datorită fondurilor guvernamentale alocate pentru investiţii în infrastructură. Autorităţile au în derulare un proiect de peste 6 milioane de lei, dintre care peste 5,5 milioane de lei sunt asiguraţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.


Articole înrudite