16 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Filiala PNL Galaţi are un coordonator impus de Bucureşti
Filiala PNL Galaţi are un coordonator impus de Bucureşti

Senatoarei Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei pentru Apărare din Senatul României, i-a fost încredinţată de la Bucureşti coordonarea filialei Galaţi a PNL după rezultatele dezastruoase de la alegerile locale şi europarlamentare. Şedinţa prin care senatoare Nicoleta Pauliuc a fost numită în această poziţie a avut loc luni, 12 august, când mai multe decizii asemănătoare au fost luate şi pentru alte filiale.

De profesie avocat, Nicoleta Pauliuc este la al doilea mandat de senator şi s-a remarcat în acest al doilea mandat de senator ca fiind cea care a luptat pentru drepturile pacienţilor diagnosticaţi cu cancer. „Când am primit vestea că am cancer, am găsit în mine puterea de a merge mai departe şi de a lupta. Atunci când doctorii m-au anunţat că boala mea este în remisie, am ştiut că Dumnezeu mi-a dăruit o a doua viaţă pentru a duce la îndeplinire o misiune: aceea de a-mi ajuta semenii care mi-au dat încrederea lor pe care am resimţit-o ca pe o formă de iubire. Această revelaţie îmi este de atunci busolă călăuzitoare în tot ceea ce fac şi spun”, susţine Nicoleta Pauliuc.

Misiunea ei în vârful organizaţiei gălăţene a PNL este una dificilă. Pe lângă faptul că are de înfruntat una dintre cele mai puternice organizaţii PSD din ţară, trebuie să armonizeze şi disensiunile interne ale filialei. Dacă va reuşi să aducă înapoi în filiala locală vocile cunoscute din PNL care au consolidat ani la rând organizaţia rămâne de văzut, mai ales că, în nenumărate rânduri aceste voci s-au făcut auzite mai mult în social media decât în rândul conducerii centrale a PNL, electoratul liberal gălăţean fiind unul într-o destul de mare degringoladă la această vreme. Poate un rol important îl va avea şi fostul secretar de stat, fost prefect, Mihai Capră, care se ştie că are o relaţie destul de bună cu un alt greu liberal, Vasile Blaga, numit preşedinte interimar al Organizaţiei PNL Timiş, validat săptămâna trecuta ca fiind cel care va deschide lista de candidaţi ai PNL Timiş pentru Senatul României.

Pe de altă parte, există şi posibilitatea ca şi fostul senator Paul Ichim, medic cunoscut în Galaţi să aibă un cuvânt greu de spus într-o eventuală discuţie cu noul coordonator la filialei, mai ales că apropierea Nicoletei Pauliuc de lumea medicală este binecunoscută, ea fiind în prezent şi membră a Comisiei pentru Sănătate din Senatul României.

”Mulţumesc conducerii Partidului Naţional Liberal pentru încrederea de care au dat dovadă numindu-mă coordonatoare a organizaţiei judeţene Galaţi. Cred în potenţialul electoral şi politic al PNL Galaţi. Va trebui să vedem ce s-a întâmplat acolo la alegerile din 9 iunie şi ce lucruri pot fi îmbunătăţite în perspectiva alegerilor parlamentare (1 Decembrie) şi prezidenţiale (24 noiembrie şi 8 decembrie). Timpul ne presează şi, de aceea, trebuie să turăm cât mai repede motoarele. Mai ales că obiectivele sunt clare: câştigarea funcţiei prezidenţiale de către generalul Nicolae Ionel Ciucă, preşedintele partidului, şi victoria în alegerile legislative care să ne permită o guvernare de centru-dreapta în următorii patru ani. Obiectivul meu fundamental în perioada următoare este acela de a face o analiză serioasă privind situaţia de la nivelul PNL Galaţi, să vedem care sunt cauzele statu-quo-ului şi ce putem face pentru a ajuta organizaţia să îşi atingă acest potenţial. Eu cred că avem cei mai buni aleşi locali din judeţ, există deputaţi şi senatori activi la nivelul Parlamentului, la fel cum sunt oameni cu experienţă politică deosebită care pot să contribuie la acest proces de relansare şi care trebuie aduşi înapoi alături de partid. Mă bazez pe ei în realizarea analizei mele în următoarea perioadă. Galaţiul este judeţul meu natal şi m-aş bucura dacă, odată cu această nouă atribuţie care mi-a fost oferită de către conducerea partidului, am putea face un pas hotărât înainte pentru a sparge hegemonia pe care PSD a impus-o acolo. Sunt optimistă. Va fi bine!”, a declarat Nicoleta Pauliuc care deţine şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

Cât priveşte soarta liderului PNL Galaţi, deputatul George Stângă, este greu de anticipat ceva bun, întrucât se pare că sprijinul primit până acum de la unii grei din PNL ar fi dispărut. Este de amintit şi faptul că numele lui George Stângă apare lângă cel al fostului preşedinte al PNL Prahova, proaspăt demisionarul Iulian Dumitrescu, într-un dosar apărut pe vremea când Ministerul Transporturilor era condus de USR-istul Cătălin Drulă.


Articole înrudite