16 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Încotro se îndreaptă sănătatea României?
Cristian Dima: Încotro se îndreaptă sănătatea României?

Pe măsură ce problemele din sistemul de sănătate din România se adâncesc, devine evidentă necesitatea unor acţiuni decisive şi eficiente pentru a aduce schimbările mult aşteptate. Doamna senator Nicoleta Pauliuc şi preşedintele Nicolae Ciucă au tras un semnal de alarmă cu privire la prioritizarea reformelor în sănătate, solicitând premierului Marcel Ciolacu să acţioneze prompt.
Nicoleta Pauliuc a cerut recent demiterea lui Alexandru Rafila din funcţia de ministru al Sănătăţii, acuzându-l de neglijarea responsabilităţilor sale şi de profitarea de beneficiile funcţiei fără a implementa schimbările necesare. Pauliuc evidenţiază lipsa de progres în implementarea Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului (PNCC), vital pentru pacienţii oncologici din România şi blocat din cauza lipsei normelor de aplicare. „Domnul Rafila nu mai poate continua în fruntea Ministerului Sănătăţii, deoarece a uitat de responsabilităţile funcţiei. Este timpul ca premierul să acţioneze şi să facă schimbările necesare”, a subliniat Pauliuc.
Scandalul recent de la Spitalul Sf. Pantelimon, unde două doctoriţe şi o asistentă au fost arestate sub acuzaţia de omor calificat, evidenţiază necesitatea urgentă de reformă şi responsabilitate la nivel guvernamental. Preşedintele Nicolae Ciucă a subliniat că această criză necesită o intervenţie fermă din partea premierului Ciolacu. „În loc să ne concentrăm pe dezbateri inutile despre cărţi, este vital să ne focalizăm asupra problemelor reale din sistemul sanitar şi să implementăm soluţii viabile”, a spus el, subliniind importanţa acţiunilor concrete.
În contextul tensiunilor politice tot mai accentuate, preşedintele Nicolae Ciucă a anunţat că noua sa carte a fost trimisă la editură şi va fi disponibilă în curând. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a încercat să distragă atenţia publicului, sugerând că Ciucă ar trebui să se concentreze mai mult pe scrierea cărţii decât pe activitatea politică. Este clar că discuţiile despre cartea lui Ciucă sunt doar o diversiune de la problemele reale care necesită atenţia urgentă a guvernului, cum ar fi reformarea sistemului de sănătate.
Este momentul ca liderii politici să colaboreze pentru a găsi soluţii reale şi durabile la provocările cu care se confruntă sistemul nostru sanitar. Cetăţenii merită acces la servicii medicale de calitate şi sigure, iar acest lucru nu poate fi realizat decât printr-un angajament ferm din partea guvernului. Ne aşteptăm ca, în viitor, premierul Ciolacu să îşi asume responsabilitatea şi să prioritizeze reformele necesare în sistemul de sănătate, astfel încât să fie aduse schimbările pe care cetăţenii le aşteaptă de mult timp. Este momentul să punem capăt discuţiilor inutile şi să acţionăm pentru binele tuturor românilor.


Articole înrudite