16 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Firea nu doreşte să candideze la prezidenţiale: «Îl susţin pe Marcel Ciolacu!»
Firea nu doreşte să candideze la prezidenţiale: «Îl susţin pe Marcel Ciolacu!»

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că nu doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, menţionând că nu s-a pus această problemă şi îl susţine pe liderul social-democrat Marcel Ciolacu.
"Nu, chiar nu s-a pus problema. S-a tot afirmat în spaţiul public că aş fi dorit, dar de fiecare dată am dezminţit aşa zisa informaţie. Am nişte obiective, dacă aş fi dorit, aş fi spus, aş fi anunţat. Chiar nu s-a pus niciodată problema, îl susţin pe preşedintele Marcel Ciolacu pentru această calitate", a afirmat Firea, la sediul PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, întrebată dacă şi-ar dori să candideze la prezidenţiale.
Ea a spus că la şedinţa CPN s-au discutat criteriile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să reprezinte partidul în competiţia prezidenţială, menţionând că este vorba despre oameni care pot fi din partid sau alte persoane.
"Nimeni până în acest moment nu a venit la sediul PSD sau nu a solicitat o întâlnire cu conducerea partidului şi este deja un pic târziu", a precizat Gabriela Firea, în legătură cu o eventuală candidatură la preşedinţie a unui independent.
La şedinţa CPN de pe data de 23 august se va stabili exact ce va fi adoptat în congresul din 24 august, a mai spus Firea.
Întrebată dacă, din discuţiile existente în PSD, ar mai exista şi un alt doritor să candideze la prezidenţiale, Firea a menţionat că în acest moment nu există.
"Ne-ar fi informat la CPN preşedintele partidului. Totuşi, un partid nu decide după surse, deciziile în Congres se iau în legătură cu documente depuse statutar, la secretariatul partidului, cu discuţii nu informale, ci formale", a mai afirmat Firea. (sursa Agerpres)


Articole înrudite