24 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul Florin Pâslaru a fost găsit vinovat de conflict de interese
Deputatul Florin Pâslaru a fost găsit vinovat de conflict de interese

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 18 mai 2016 că raportul de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), ce priveşte conflictul de interese în care s-ar afla deputatul Florin Pâslaru, este legal, verdictul instanţei supreme fiind irevocabil.
Deputatul Florin Pâslaru a ajuns în atenţia inspectorilor de integritate după ce şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. Inspectorii ANI au constatat că „domnul Florin Pâslaru a avut un interes personal, încălcând regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, urmărind obţinerea unui beneficiu patrimonial de către un membru al familiei prin semnarea, în calitate de deputat, a unui contract civil încheiat cu fiul său şi avizarea favorabilă a contractului individual de muncă”. Alexandru Pâslaru a fost angajat pe postul de consilier la cabinetul tatălui său, obligaţiile sale fiind „studii şi analize pe probleme economice”. În ciuda problemelor din justiţie, deputaţii PSD din Camera Deputaţilor nu au avut niciun fel de reţinere în a-l desemna pe Pâslaru ca lider de grup pe 1 februarie 2016.

Condamnat penal pentru aceeaşi faptă

Conform informaţiilor furnizate judecătorilor de Camera Deputaţilor, Alexandru Pâslaru era încadrat la cabinetul parlamentar al lui Florin Pâslaru cu un salariu lunar de 1.700 de lei, totalizând venituri în perioada 2009-2010 de peste 21.000 de lei. Judecarea în civil a procesului ce vizează conflictul de interese în care se află deputatul Florin Pâslaru a venit după ce instanţa supremă l-a condamnat pe parlamentar la o amendă penală de 2.000 de lei pentru această faptă, care constituie şi infracţiune. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe definitiv şi în acest dosar în perioada următoare. Procurorii susţin că Florin Pâslaru, în calitate de deputat, a încheiat un contract civil şi ulterior a propus angajarea şi avizarea contractului individual de muncă prin care fiul său a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului său parlamentar, fiind plătit din bugetul Camerei Deputaţilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins săptămâna trecută recursul formulat de deputatul Florin Pâslaru, stabilind astfel că raportul inspectorilor de integritate,  prin care parlamentarul a fost găsit vinovat de conflict de interese, este legal.


Articole înrudite