28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica: „Stop standardelor duble aplicate cetăţenilor români de către autorităţile britanice!”
Dan Nica: „Stop standardelor duble aplicate cetăţenilor români de către autorităţile britanice!”

Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a anunţat că, la cererea europarlamentarilor social-democraţi români, Grupul S&D din Parlamentul European a interpelat în regim de urgenţă conducerea Comisiei Europene cu privire la tratamentul aplicat de Marea Britanie unor cetăţeni din statele UE.

„În pofida eforturilor depuse până în prezent, cetăţenii români continuă să fie discriminaţi de autorităţile britanice. Au fost cazuri revoltătoare de reţinere abuzivă a unor români în centre de detenţie pe teritoriul Marii Britanii şi de taxare suplimentară a permiselor de muncă. La cererea delegaţiei noastre, Grupul S&D şi-a exprimat profundul dezacord faţă de aceste abuzuri, cerând preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi vicepreşedintelui Maros Šefčovič să monitorizeze îndeaproape situaţia şi să identifice soluţii rapide pentru corectarea discriminărilor actuale”, a subliniat eurodeputatul Dan Nica.

În interpelarea adresată Comisiei de al doilea mare grup politic din Parlamentul European, se atrage atenţia asupra acţiunilor disproporţionate ale guvernului britanic, care „creează impresia că Regatul Unit foloseşte aceste probleme pentru a obţine rezultate politice oportuniste şi pe termen scurt”.


Articole înrudite