30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (Pro România): Bătaie de joc! Granturile de 1 miliard de euro promise de Guvernul PNL pentru CAPITAL DE LUCRU s-au dus în 6 minute
Cristian Dima (Pro România): Bătaie de joc! Granturile de 1 miliard de euro promise de Guvernul PNL pentru CAPITAL DE LUCRU s-au dus în 6 minute

Programul CAPITAL DE LUCRU (Măsura 2) a fost doar motiv de laudă şi de scos ochii antreprerenorilor, căci s-a dovedit că nu a fost decât un instrument cu care Guvernul PNL şi-a bătut joc de zeci de mii de firme aflate în pragul colapsului. Procedurile pentru acest program, mai exact pentru Măsura 2, au fost publicate în consultare publică cu doar o seară înainte de ultima zi în care se mai puteau lua certificatele de urgenţă, certificate fără de care firmele nu pot aplica pentru finanţarea promisă. Asta e primul pas sfidător, dar nu şi ultimul.
Următoarea batjocură a ieşit la iveală în momentul în care, în urma evaluărilor a rezultat că banii nu au ajus decât pentru aproximativ 4.500 de firme care au reuşit să se înscrie în program din peste 21.000 de companii. Guvernul PNL, care prin doctrina liberală pe care ar trebui să o pună în aplicare şi care ar trebui să favorizeze antreprenorii, nu face decât să-i umilească pe cei mici şi mulţi şi preferă să dea sume de peste 100.000 euro firmelor de casă, în loc să plafoneze sumele acordate pentru ca banii să poată ajunge la cât mai multe firme mici. Ca să nu mai zic că nu există o grilă de punctaj, nu există criterii clare de acordare!
Fiecare firmă afectată de pandemie care are nevoie de o infuzie de capital de lucru aplică pe nevăzute cu speranţa că poate se va întâmpla o minune şi va primi banii de care atâta nevoie pentru a supravieţui, pentru a asigura locuri de muncă! Nu este asta o bătaie de joc şi o umilire a mediului de afaceri? Aşa nu va ieşi România din criză niciodată!


Articole înrudite