19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Investiţia Istorică a Nokian Tyres în România: Un Rezultat al Eforturilor Preşedintelui PNL Nicolae Ciucă
Cristian Dima: Investiţia Istorică a Nokian Tyres în România: Un Rezultat al Eforturilor Preşedintelui PNL Nicolae Ciucă

România marchează un moment istoric în atragerea de investiţii străine directe, odată cu aprobarea de către Comisia Europeană a unui ajutor de stat de 99,5 milioane de euro pentru compania finlandeză Nokian Tyres. Această sumă semnificativă reprezintă primul ajutor de stat individual acordat în ţară în ultimul deceniu, demonstrând un angajament ferm al autorităţilor române de a susţine dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă. Investiţia totală în acest proiect, ridicându-se la impresionanta sumă de 650 de milioane de euro, va fi direcţionată către construirea unei fabrici de anvelope în Oradea, un proiect ce se conturează drept cea mai mare investiţie din judeţul Bihor din ultimele trei decenii.
Această realizare nu ar fi fost posibilă fără eforturile susţinute ale fostului premier Nicolae Ciucă, care a sprijinit proiectul încă din prima sa fază. La exact doi ani de la întâlnirea sa cu reprezentanţii Nokian Tyres la Palatul Victoria, acest ajutor de stat devine realitate, reflectând angajamentul său de a atrage investiţii străine care aduc valoare adăugată economiei româneşti.
„Ca premier, am sprijinit acest proiect încă din prima sa fază. Am susţinut întotdeauna atragerea de investiţii străine directe, care creează aici noi locuri de muncă. De exemplu, această fabrică va genera 500 de locuri de muncă directe şi alte mii în mod indirect”, a declarat Nicolae Ciucă. Acesta a subliniat importanţa acestei investiţii nu doar în context economic, ci şi în ceea ce priveşte protecţia mediului, subliniind că „investitorul va acorda o atenţie deosebită normelor de protecţie a mediului, aceasta urmând să fie prima fabrică de anvelope din lume care va avea zero emisii de dioxid de carbon.”
Fabrica din Oradea, aflată deja în perioada de teste, se preconizează că va deveni un centru de producţie de talie mondială, cu 90% din producţie destinată exportului. Aceasta nu doar că va stimula economia locală, dar va poziţiona România ca un jucător important în industria auto la nivel global.
Galaţiul încă lipseşte de pe harta marilor investiţii !!
Nicolae Ciucă rămâne un susţinător dedicat al investiţiilor străine, care au puterea de a transforma regiunile României, oferind locuri de muncă de calitate şi stimulând creşterea economică. Proiectul Nokian Tyres este un exemplu concret al modului în care viziunea sa de a atrage capital străin poate aduce beneficii reale şi durabile pentru ţară.


Articole înrudite