18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): Guvernul Orban a readus cozile comuniste în viaţa românilor
Cristian Dima (ALDE): Guvernul Orban a readus cozile comuniste în viaţa românilor

Orele de aşteptare afară, în faţa unui magazin sau a unei instituţii, în cozi lungi şi nesfârşite, din perioada comunistă au fost readuse de Guvernul Orban în societatea românească. Din cauza proastei gestionări a crizei provocată de coronavirus, cetăţenii sunt nevoiţi să suporte umilinţa de a sta la cozi pentru orice. Şi în Galaţi, ca în toată ţara, sunt cozi la intrarea în magazine sau la intrarea în instituţiile statului, sunt cozi la plata taxelor şi impozitelor sau la alimentarea autovehiculelor cu combustibil. Cetăţenii trebui să-şi rezolve treburile adminsitrative, să-şi plătească facturile sau să-şi facă aprovizionarea, dar pentru asta sunt nevoiţi să stea în ploaie, în soare sau vânt, deoarece în incinta instituţiilor sau magazinelor oamenii nu au voie să intre decât într-un număr limitat, chiar dacă spaţiul interior ar permite respectarea distanţei impuse de lege.
Dacă salariaţii care stau în spatele ghişeelor insituţiilor publice sau la casele de marcat din magazine pot fi protejaţi de panouri de protecţie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre gălăţenii obligaţi să stea la cozi. În aer liber nu mai este obligatoriu portul măştii, aşadar stând la coadă creşte riscul ca o persoană, purtător asimptomatic de coronavirus, să strănute şi să infecteze cel puţin 2-3 persoane din jurul său. Şi atunci cum s-a redus riscul de infectare cu aceste măsuri luate haotic şi fără a fi analizate înainte de a fi puse în aplicare? Oamenii râmân cu umilinţa şi cu timpul pierdut la cozi!
Sunt voci care spun că românii ar trebui să se obişnuiască să folosească cât mai mult mediul online pentru a face cumpărături sau pentru a plăti taxele şi impozitele. Haideţi să fim corecţi cu noi înşine! Pensionarii, categoria cea mai vulnerabilă în faţa acestui virus, nu se pricep să facă asta, iar copiii lor, cei care i-ar putea ajuta, sunt plecaţi în străinătate din nou. Cine le-a facilitat plecarea? Tot guvernul penelist! Şi ei, la rândul lor, au fost umiliţi atât la venirea în ţară, dar şi la plecare, căci cu toţii am văzut la televizor cozile interminabile de la graniţele ţării, dar şi avioanele puse la dispoziţie special pentru a le facilita plecarea la muncă la cules sparanghel. Cât mai trebuie să suporte poporul român aceste umilinţe?
Aşa înţelege Guvernul Orban să respecte cetăţenii care plătesc taxe şi impozite, care au ales să rămână în ţară şi care merită să fie respectaţi de politicieni tot timpul, nu doar atunci când au buletinul de vot în faţă!


Articole înrudite