20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se prefigurează o scindare a filialei Pro România Galaţi?
Se prefigurează o scindare a filialei Pro România Galaţi?

În ultimile luni în care pandemia a înfrânat elanul electoral al politicienilor, mai toate partidele au profitat de distanţarea impusă pentru a-şi pregăti candidaţii, pentru a pregăti strategiile de campanie sau pentru a atrage noi simpatizanţi. La Pro România Galaţi, în loc să se aşeze lucrurile, au început nemulţumirile. După cum ne-au dezvăluit surse de încredere, o bună parte din membrii partidului au început să se plângă că deşi fac parte dintr-un partid cu potenţial, care la nivel naţional câştigă din ce în ce mai mult teren şi, implicit, membri, la Galaţi, simpatizanţii partidului şi susţinătorii lui Victor Ponta nu vor să se înscrie în partid din cauza preşedintelui filialei, Eugen Durbacă. Mai mult de atât, chiar şi printre membrii de partid (foşti PC-işti) aduşi de însuşi Durbacă, sunt nemulţumiri mari, căci mulţi consideră că metodele şi strategiile lui Durbacă sunt învechite şi nu mai sunt aplicabile în prezent, iar asocierea cu un politician aflat la venerabila vârstă de 77 de ani nu le aduce nimic bun în plan politic.

Însă Pro România Galaţi are printre membri şi pe senatorul Nicoale Marin, anunţat de Victor Ponta ca fiind candidatul partidului la preşedinţia Consiliului Judeţean şi care a plecat din PSD tocmai pentru că acolo nu se dorea schimbare. În acest sens, în urmă cu an de zile, pe 28 mai 2019, Monitorul de Galaţi scria că senatorul Nicolae Marin cerea liderului local PSD, Dan Nica, să-şi dea demisia şi că era timpul pentru înnoirea echipei care urma să conducă PSD. „Actuala conducere a partidului trebuie resetată, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”, declara atunci senatorul Nicolae Marin. În august 2019, Nicolae Marin a plecat din PSD şi a trecut la Pro România unde în prezent deţine funcţia de secretar general adjunct la nivel naţional cu responsabilităţi pe regiunea Galaţi-Brăila-Vaslui. Numai că partidul Pro România, în care Nicolae Marin căuta ce nu a găsit la PSD, adică un partid tânăr, la Galaţi îl are pe Eugen Durbacă.

În acest context, l-am întrebat pe senatorul Nicolae Marin dacă sunt adevărate zvonurile, ce se întâmplă în partid şi dacă este adevărat că în filiala gălăţeană a partidului sunt din ce în ce mai multe voci care se ridică împotriva lui Durbacă. „Sunt de un an de zile în Pro România şi cred cu tărie în acest proiect, cred în Victor Ponta. Este adevărat că, la nivel local, în partid nu au venit, în ultima vreme, atâţia gălăţeni deschişi către o nouă clasă politică, cu o nouă viziune câţi şi-au exprimat intenţia şi cât mi-aş fi dorit şi eu să vină. Am stat de vorbă cu mulţi simpatizanţi ai Corinei Creţu, ai lui Victor Ponta şi îi încurajez să creadă în acest proiect, să vină alături de noi pentru că doar aşa putem face ceva cu adevărat pentru Galaţi, pentru gălăţeni”, ne-a declarat senatorul Nicolae Marin, care a respins toate încercările noastre de a obţine răspunsuri la întrebări legate de posibile fricţiuni în partid din cauza lui Eugen Durbacă.

Sursele noastre ne-au dezvăluit faptul că Eugen Durbacă face tot posibilul să mai obţină un mandat de parlamentar şi de aceea se ţine cu dinţii de partid şi este dispus să facă orice, politic vorbind, pentru a-şi atinge ţelul, dând dovadă din nou că metehnele vechi nu au leac, iar după cum se agită apele în Pro România Galaţi - avându-l pe Nicolae Marin care poate fi o locomotivă mai tânără şi mai puternică -, Durbacă s-ar putea să fie dat deoparte cel puţin printr-o scindare a filialei.


Articole înrudite