23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Parlamentarul conservator Bogdan Liviu Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, îşi păstrează şi în actuala legislatură titlul de cel mai activ dintre deputaţii gălăţeni. În cele trei luni şi jumătate de mandat, conservatorul Bogdan Liviu Ciucă (deputat în Colegiul 8 din municipiul Galaţi) a iniţiat şi a sprijinit nu mai puţin de nouă propuneri legislative, situându-se pe prima poziţie în topul activităţii parlamentarilor gălăţeni, la diferenţă destul de mare faţă de următorul clasat. Poziţia a doua a clasamentului este ocupată, surprinzător, de tânărul deputat liberal George Scarlat (deputat în Colegiul 3 din judeţul Galaţi), care a iniţiat şi a sprijinit, conform paginii web a Camerei Deputaţilor, nu mai puţin de cinci propuneri legislative. Parlamentarul gălăţean se află la primul mandat de deputat şi este membru al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Liberalul George Scarlat este urmat, în clasament, de către social-democratul Florin Pâslaru (deputat în Colegiul 6 din municipiul Galaţi), care figurează pe pagina web a Camerei Deputaţilor cu două propuneri legislative. Deputatul PSD este secretar al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă şi membru al Comisiei permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO. Tot pe poziţia a treia, la egalitate cu Florin Pâslaru, se situează şi deputatul social-democrat Viorel Ştefan (deputat în Colegiul 4 din judeţul Galaţi), care a bifat tot două propuneri legislative. PSD-istul este vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Pe aceeaşi poziţie, se află şi PP-DD-istul Eugen Chebac (deputat în Colegiul 3 din judeţul Galaţi), care a iniţiat şi a sprijinit două propuneri legislative. Parlamentarul PP-DD este membru al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. Liberalul Victor Paul Dobre (deputat în Colegiul 1 din judeţul Galaţi), social-democrata Lucreţia Roşca (deputat în Colegiul 7 din municipiul Galaţi) şi democrat-liberalul Mircea Toader (deputat în Colegiul 2 din judeţul Galaţi) figurează, pe site-ul Camerei Deputaţilor, cu câte o propunere legislativă.
În schimb, social-democratul Aurel Nechita (deputat în Colegiul 9 din municipiul Galaţi) şi progresistul Laurenţiu Chirvăsuţă (deputat în Colegiul 2 din judeţ) nu au iniţiat sau sprijinit vreo propunere legislativă, până în prezent.
În ceea ce priveşte activitatea parlamentară a partidelor politice, conform unui studiu realizat de către econtext.ro, PNL este cel mai leneş partid din Camera Deputaţilor, cu o medie de 0,53 de iniţiative/deputat. Pe primul loc se situează UDMR (cu o medie de 2,44), urmat de PP-DD (1,84%), Forţa Civică (1,66%), PSD (1,37%), PDL (1,33%), PC (1,31%), UNPR (1%).


Articole înrudite