23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierul local tecucean Samir Oancă, fostul preşedinte al PP-DD Tecuci, a preluat conducerea Partidului Socialist Român (PSR) Galaţi. Lui Samir Oancă i s-au mai alăturat şi alţi foşti membri ai PP-DD, nemulţumiţi de liderii formaţiunii politice de la nivel local, dar şi naţional, pe care îi acuză că au trădat electoratul, după ce s-au aliat cu alte partide politice „în scopul unor interese personale”.
„Am primit mai multe oferte, la scurt timp după ce domnii Eugen Chebac şi Nicolae Marin au dizolvat conducerea PP-DD Tecuci, în urma unor înţelegeri pe care le-au făcut cu liberalii la Tecuci. Cert este că decizia nu am luat-o doar din cauza politicii PP-DD de la nivel local. Şi la nivel naţional se întâmplă astfel de lucruri. Am ales Partidul Socialist şi mă voi ocupa să îl organizez aşa cum trebuie. Spre surprinderea mea, sunt foarte mulţi oameni care doresc să ni se alăture, nu doar de la PP-DD, ci şi din alte partide. Cred că este nevoie de un partid socialist modern, care să ducă o politică doar în sprijinul cetăţeanului”, ne-a declarat Samir Oancă.
În ceea ce priveşte o eventuală colaborare în plan local a PSR, Samir Oancă a precizat că este exclus ca formaţiunea politică pe care o conduce să încheie vreun parteneriat cu un partid de dreapta: „Nu vom face înţelegeri cu vreo formaţiune politică de dreapta. Este exclus. Doar cu un partid de stânga suntem dispuşi să colaborăm”. Samir Oancă va fi desemnat şi vicepreşedinte al PSR la nivel naţional.
Senatorul Nicolae Marin, secretarul executiv al PP-DD Galaţi, ne-a declarat că, la finele acestei săptămâni, Biroul Permanent Judeţean al PP-DD va face o analiză pentru a stabili ce membru de partid îi va lua locul lui Oancă în Consiliul Local Tecuci: „Am aflat şi eu acest lucru de foarte puţin timp. În week-end vom avea o şedinţă şi vom analiza pentru a vedea cine îl va înlocui. Vom pune în discuţie acest subiect. Trebuie să vedem lista, cine este următorul, cât de activ este...”.


Articole înrudite