Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre l-a interpelat pe premierul Boc privind comasarea alegerilor în 2012. Liberalul nu a fost mulţumit de răspunsul primit şi a argumentat fiecare obiecţie.
Răspunsul premierului indică absenţa unei probleme privind această intenţie: “comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare (…) este o decizie eminamente politică care va fi promovată doar în condiţiile unui consens la nivelul coaliţiei de guvernare şi după discutarea acesteia cu reprezentanţii clasei politice din România.”
Dobre a comentat: “Dacă alegerile ar fi normale (organizate la termen - n.r.) trebuia să se apuce de treabă. Noi încă suntem în ceaţă”. Răspunsul oficial a continuat: “De subliniat este faptul că nu există niciun impediment de natură constituţională (Dobre a comentat - “am rezervele mele privind problemele constituţionale ale domnului prim ministru”) sau legală cu privire la comasarea celor două evenimente electorale. Astfel, în condiţiile în care legea fundamentală nu reglementează durata mandatului autorităţilor administraţiei publice locale (făcând trimitere la norma specială în acest sens), ci doar durata mandatului Parlamentului, rezultă că cele două scrutine pot fi comasate, prin adoptarea unui proiect de lege prin care să fie prelungite mandatele aleşilor locali, astfel încât data alegerilor locale să coincidă cu cea a alegerilor parlamentare.” Liberalul şi-a exprimat curiozitatea privind modalitatea prelungirii mandatelor aleşilor locali, în condiţiile în care “mandatul e valabil 4 ani”. În plus, a mai semnalat o chestiune: “Dacă alegerile sunt comasate, toţi se aleg într-un singur timp, într-o singură zi şi peste 3 ani se fac alegeri anticipate, pierd mandatele toţi? Şi consilieri locali, primari, ş.a.m.d?”
În răspunsul premierului a fost adăugat şi argumentul economiei realizate la bugetul de stat, precum şi evitarea ocupării agendei publice cu disputele politice, care merită trecute în plan secund, pe fondul crizei economice.
Dobre a adăugat că deciziile vor fi luate de politicienii puterii, ai cărei reprezentanţi acuză dureri de picioare, şi nu de cap, aşa cum i-ar părea liberalului firesc, în urma unui proces laborios de gândire, necesar rezolvării unor probleme stringente.