12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În privinţa societăţii Calorgal, planul de rezervă al Apaterm, preşedintele organizaţiei municipale PDL, Nicuşor Ciumacenco susţine că are numeroase semne de întrebare privind această companie, în special în cazul profesionalismului celor care conduc această societate.
„Calorgal este un subiect prezent şi fierbinte pentru gălăţeni. Conform datelor obţinute de la Registrul Comerţului, Calorgal SA a fost înfiinţată în data de 20 noiembrie 2012, în sediul Apaterm. Acţionarii Calorgal sunt Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Şendreni, Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Tecuci şi Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Galaţi. Este cel puţin bizară asocierea oraşului nostru cu două localităţi care nu au sistem centralizat de termoficare şi aş dori să ne lămurească primarul Marius Stan care au fost criteriile de asociere. De ce au fost alese aceste două localităţi şi nu altele şi ce ar avea Galaţiul de câştigat din această asociere? Ceea ce se întâmplă în această perioadă mie mi se pare cel puţin imoral faţă de angajaţii Apaterm, deoarece sunt supuşi unui stres în privinţa păstrării locului de muncă. De asemenea, există voci care spun că, din cei aproximativ 800 de angajaţi, vor rămâne doar 300, după organizarea pe care trebuie să o facă”, explică Ciumacenco. Acesta mai menţionează numele a trei persoane din conducerea Calorgal, spunând că prezenţa a două dintre acestea nu este justificată deoarece nu au experienţă în domeniul termoficării.
Ciumacenco susţine că, drept mulţumire pentru campania făcută în primăvară de societatea Apaterm, pentru actualul primar, acesta dă oamenii afară: „Angajaţii Apaterm, din banii asociaţiei, făceau campanie actualului primar. Şi am dovezi cu maşina companiei. Astfel, drept mulţumire pentru acest lucru, vrea să îi dea afară”.
Pentru a obţine un punct de vedere din partea Primăriei, am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al instituţiei, care a spus că nu poate să comenteze un subiect venit din zona politică, cu atât mai mult cu cât în acea perioadă nu era angajat la Primărie. De asemenea, primarul nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta acest aspect.

Articole înrudite