04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Construcţia bugetului naţional aferentă anului 2012 prevede o creştere de circa 2%, conform declaraţiilor liderului grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader. Conform aceleiaşi surse, viitorul buget va încuraja în continuare investiţiile publice, dar va menţine concomitent pensiile şi salariile la actualul nivel. Toader a declarat: „Politica bugetară este să meargă pe stabilitate, iar cel mai mult se va merge pe investiţii publice. (...) În actualul buget vor rămâne şi pensiile şi salariile la acelaşi nivel de astăzi. Mai bine să stai în rezervă şi să dai la sfârşit, decât să dai banii de la început şi să se termine”.
Construcţia bugetară a iscat dispute între partidele politice. Din tabăra liberală, Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei de muncă şi protecţie socială din Camera deputaţilor, condiţionează votarea bugetului de aplicarea legii pensiilor, care prevedea calculul punctului de pensie la 50% faţă de salariul mediu. Dobre a precizat: „În nici un caz noi nu vom vota legea pensiilor şi nici pe cea a bugetului de stat dacă nu va fi aplicată cea a pensiilor votată de ei”.
În replică, Mircea Toader îi cheamă pe oponeţi la dezbateri, deşi îi anunţă că nu le vor fi acceptate condiţiile: „Şi dacă acceptam condiţiile lor tot nu votau bugetul. (...) Eu zic să vină la dezbatere şi să nu mai critice de ce îşi asumă guvernul legile!”.


Articole înrudite