04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bogdan Rodeanu, deputat USRPLUS: „Ministrul Finanțelor, același care nu știe cu exactitate cât este salariul minim pe economie, se opune taxelor zero”
Bogdan Rodeanu, deputat USRPLUS: „Ministrul Finanțelor, același care nu știe cu exactitate cât este salariul minim pe economie, se opune taxelor zero”

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat public că măsura „zero taxe pe salariul minim” ar însemna „să avem o mare problemă bugetară”. Această declarație vine la puțin timp după ce ministrul a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, cât este salariul minim net pe economie și nu a știut să răspundă corect.
Deputatul USRPLUS, Bogdan Rodeanu, a criticat poziția noului ministru: „În condițiile în care Dan Vîlceanu nu este de acord ca salariul minim pe economie să nu mai fie impozitat, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu pune mai presus de bunăstrarea românilor, bunăstarea baronilor locali. Niciodata nu a fost o problema să fie înființate posturi și firme cu dedicatie. Dar, când vine vorba să luăm măsuri pentru protecția cetățeanului care își pune încrederea în stat, constatăm că «am avea o mare problemă bugetară». Interesant este faptul că ministrul Finanțelor, același care nu știe cu exactitate cât este salariul minim pe economie, se opune taxelor zero. E lense de înțeles de ce s-ar impune acestei neimpozitări. Ținând cont de faptul că majoritatea românilor lucreză pe salariul minim, neimpozitarea lui ar afecta direct și vital salariile celor care și-au făcut un obicei din a trăi pe spinarea cetățenilor”.


Articole înrudite