16 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Biroul Politic Naţional al PNL nu a luat încă o decizie asupra listelor de candidați de la Galaţi
Biroul Politic Naţional al PNL nu a luat încă o decizie asupra listelor de candidați de la Galaţi

După cum decurg lucrurile în conducerea centrală a PNL, se pare că preşedintele Nicolae Ciucă nu are tăria de a tranşa situaţiile încordate din organizaţiile cu probleme. Oare a lipsit la cursurile de managementul situaţiilor de criză şi conflicte pe care orice ostaş fruntaş le are în portofoliul educaţional?
Concret, duminică, 13 octombrie 2024, la Bucureşti s-a desfăşurat şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL unde punctul principal pe ordinea de zi a fost aprobarea listelor cu candidaţi la alegerile parlamentare, punct sensibil mai ales în privinţa judeţelor cu probleme printre care se află şi Galaţiul. 
Preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, contestat de foarte mulţi şi susţinut de câţiva acoliţi cărora le-a asigurat sinecuri, se zbate ca peştele pe uscat să ocupe un loc fruntaş pe liste, deşi rezultatele dezastruoase de la alegerile locale ar fi fost motiv de demisie (cerută vehement de mulţi liberali), nicidecum de pretenţii la loc eligibil pentru un nou mandat de parlamentar în care să nu facă nimic nici pentru organizaţia PNL Galaţi, nici pentru gălăţeni. 
Revenind la şedinţa BPN de astăzi, George Stângă s-a dus la Bucureşti însoţit de câţiva primari şi de noul liberal, omul de afaceri Dan Neicu, pentru a pune presiune pe conducerea centrală ca Stângă să fie pe un loc fruntaş pe listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, după ce a încercat să treacă la partidul lui Mircea Geoană sau la AUR şi a fost refuzat politicos.
Reamintim că organizaţia PNL Galaţi se află în colaps dinaintea alegerilor locale, dovadă fiind şi rezultatele dezastruoase. Tocmai de aceea, a fost trimisă de la Bucureşti o coordonatoare, senatoarea Nicoleta Pauliuc, care să supervizeze activitatea organizaţiei PNL Galaţi. A venit însuşi Nicolae Ciucă pe la Galaţi, şi înainte de inundaţii, dar şi încă de vreo 2 ori a mai fost prin localităţile inundate. Degeaba, căci aşa cum e imposibil să opreşti fenomenele naturii care duc la catastrofe, tot aşa pare că Nicolae Ciucă nu are tăria şi abilităţi de lider care să oprească fenomenul de dispariţie a liberalismului la Galaţi.
Decizia asupra listelor de candidaţi ai PNL Galaţi la alegerile parlamentare a fost amânată de BPN pentru luni, 14 octombrie 2024. 


Articole înrudite