16 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Cîţu pe locul 1 pe listele de candidaţi la Senat ale PNL Galaţi?
Florin Cîţu pe locul 1 pe listele de candidaţi la Senat ale PNL Galaţi?

După o noapte agitată în care taberele liberale din Galaţi s-au luptat să ocupe primele locuri pe listele cu candidaţi la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024, ocazie dată de nehotărârea conducerii centrale a PNL care a amânat decizia validării listelor pentru astăzi, se pare că se configurează o altă aşezare a candidaţilor decât cea de până acum.
Aşa se face că pe listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor pe primul loc ar rămâne George Scarlat, iar locurile 2 şi 3 vor reveni lui George Stângă şi Dan Neicu cu condiţia ca George Stângă să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Zvonurile îl dau pe Lucian Costin, primarul liberal al Tecuciului, ca preşedinte interimar.
Cea mai mare supriză este însă, primul loc pe lista pentru Senat unde candidatul va fi impus de la Bucureşti şi pe care l-ar ocupa fostul prim-ministru Florin Cîţu.
Unul dintre motive ar fi faptul că acesta are un puternic mesaj anti-PSD şi exista speranţa ca ”ultimul să scape turma”.
Însă la cât de nehotărâtă e conducerea PNL la nivel central, multe se pot schimba. Listele cu candidaţi vor fi certe doar în momentul în care vor fi depuse la Biroul Eelectoral Judeţean Galaţi, termenul maxim de depunere fiind 17 octombrie 2024. sursa foto: evz.ro


Articole înrudite