16 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL Galaţi a trimis la Bucureşti lista cu candidaţii la alegerile parlamentare, în ordine alfabetică
PNL Galaţi a trimis la Bucureşti lista cu candidaţii la alegerile parlamentare, în ordine alfabetică

În timp ce PSD Galaţi îşi depune listele de candidaţi la Biroul Electoral de Circumscripţie judeţeană nr. 18 Galaţi, PNL Galaţi nu ştie nici pe ce lume se află sau mai exact dacă se mai află pe scena politicii.
Într-un haos politic cum n-a fost niciodată, organizaţia PNL Galaţi se află într-un continuu scandal, de la alegerile locale până în prezent. Liberalii gălăţeni nu reuşesc să se liniştească şi să se concentreze măcar pe alegerile parlamentare, că de prezidenţiale sau de interesul gălăţenilor nu mai poate fi vorba. Aşadar, în încercarea de a stabili lista cu candidaţii la alegerile parlamentare din 1 decembrie, au fost ţinute şedinţele Biroului Politic Judeţean şi a Comitetului Director Judeţean, însă aceasta nu a fost decât o bună ocazie pentru scandal. S-a cerut demisia preşedintelui George Stângă, dar la rândul lui a cerut demisia tuturor parlamentarilor actuali, Onuţ Atanasiu şi George Scarlat în felul acesta demonstrând că îşi asumă împreună eşecul de la alegerile locale. Dacă Atanasiu a fost de acord, se pare că Scarlat a schimbat subiectul.

S-au certat degeaba pe locurile fruntaşe de pe listele cu candidaţi la alegerile parlamentare, pentru că, având în vedere în ce prăpastie se află PNL Galaţi, conducerea centrală va decide cine şi ce poziţie va ocupa pe liste. De aceea, PNL Galaţi a trimis la Bucureşti lista candidaţilor în ordine alfabetică, urmând ca Biroul Politic Naţional (BPN) să decidă cine şi pe ce loc va fi pe listă. Se pare că pe listă este şi încă preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, dar care are şanse minime să mai prindă un loc eligibil.
Dacă ar fi după dorinţele unora, pe locul 1 la deputaţi ar fi George Scarlat (în prezent senator), iar pe locul 1 la Senat ar fi Cristian Dima.
În rest, nu mai contează, căci e greu de crezut că PNL Galaţi va obţine mai mult de un loc de deputat şi cu mare-mare noroc un loc de senator.
Nemulţumiţi total că scandalul și sforăriile nu se mai termină și că deși aleși nu mai au niciun cuvânt de spus, se pare că, astăzi, 5 primari PNL din judeţul Galaţi şi-ar fi dat demisiile din Biroul Politic Judeţean nemulţumiţi de faptul că nu li s-au admis propunerile de candidaţi.

Am încercat să contactăm mai mulţi penelişti pentru a obţine declaraţii oficiale despre ceea ce se întâmplă. Au răspuns primarul Tecuciului, Lucian Costin, care nici nu a confirmat, nici nu a infirmat demisia sa din BPJ. A spus doar că nu comentează ce se întâmplă în şi legat de Biroul Politic Judeţean (BPJ). Ne-a răspuns şi coordonatoarea organizaţiei PNL Galaţi, Nicoleta Pauliuc, care a spus că după şedinţa Biroului Politic Naţional de mâine, 13 octombrie ne va comunica deciziile luate la nivel naţional. Despre demisiile primarilor din BPJ, Pauliuc a afirmat că nu poate fi sigură până nu vede aceste demisii în scris şi că e puţin probabil ca astăzi să fie cineva la sediul partidului care să poată înregistra aceste cereri.
Indiferent ce va decide Bucureştiul, PNL Galaţi, măcinat de masacrul din interior, nu are timp să recupereze lipsa totală de pe scena politică locală, iar scorul de la alegerile parlamentare se anunţă a fi mai dezastruos decât cel de la alegerile locale, ceea ce îi face pe mulţi să afirme că preşedintele PNL Galaţi, George Stângă ”e deja istorie” şi organizaţia la fel!


Articole înrudite