02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bugetul municipiului Galaţi pe anul 2012 a fost aprobat în şedinţa de miercuri a Consiliului Local, împreună cu bugetele societăţilor aflate în subordinea Primăriei. Anul acesta se vor cheltui aproximativ 125 milioane de euro, din care nu mai puţin de 22 de milioane de euro se vor duce către societatea Apaterm, în condiţiile în care şi-au propus pentru anul curent să atingă o balanţă negativă în valoare de 4 milioane de euro. Au fost aprobate şi bugetele Zonei Libere, a Administraţiei Pieţelor, Transurb şi Gospodărie Urban, acestea înghiţind de la buget aproape 19 milioane de euro.
Reprezentanţii PDL au atras atenţia că de la an la an se alocă din ce în ce mai puţini bani pentru dezvoltare.
”Observăm cum bugetul local este împărţit în proporţii de 75% pentru cheltuieli de funcţionare a aparatului administrativ şi doar 25% pentru investiţii pentru dezvoltarea oraşului”, a precizat Alin Mihai, consilier PDL.
Cei care se află în opoziţie la Galaţi au atras atenţia şi asupra subvenţiilor foarte mari pentru societatea de transport în comun.
„Avem o subvenţie de 32 de milioane de lei, fiind cea mai mare din ţară. Când am votat, anul trecut, mărirea costului biletului de transport, am cerut subvenţia la jumătate. Nu s-a ţinut cont de acest lucru. În felul ăsta nu o să mai scăpăm niciodată de datorii”, a mai spus Alin Mihai.
Bugetul local a suferit o singură modificare faţă de bugetul propus la începutul şedinţei, grupul PSD cerând suplimentarea capitolului ”Reparaţii şcoli” cu suma de 250.000 de lei. Ciprian NECULA


Articole înrudite