24 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şeful ANPC: Toţi operatorii economici verificaţi de pe litoralul Mării Negre promit un sezon sigur
Şeful ANPC: Toţi operatorii economici verificaţi de pe litoralul Mării Negre promit un sezon sigur

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a organizat, în perioada 27-29 aprilie 2022, campania de prevenţie şi consiliere a operatorilor economici care activează pe litoralul Mării Negre, înainte de minivacanţa de 1 Mai.
Potrivit unui comunicat al ANPC remis vineri Agerpres, peste 50 de comisari, din toate regiunile ţării, au verificat modul în care îşi desfăşoară activitatea ori s-au pregătit să primească turişti peste 145 de operatori economici cu sedii aflate între Năvodari şi Vama Veche.
"Clasa întâi s-a terminat cu ceva corigenţi, dar majoritatea clasei a promovat. Apreciem participarea reprezentanţilor primăriilor, a patronatelor şi ai celor interesaţi să fie bine şi chiar mai bine pe litoral. Toţi operatorii economici verificaţi au fost receptivi şi promit un sezon sigur. Suntem aici pentru a da o şansă litoralului românesc în raport cu concurenţa din străinătate. Mai sunt lucruri de făcut, dar am dovedit că împreună se poate din ce în ce mai bine. Mulţumesc colegilor mei comisari pentru mobilizare. Revenim din 1 iunie şi stăm până în 15 august. Vor urma toate examenele: capacitate, bacalaureat şi master în turismul românesc. Baftă!", a transmis Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
Preambulul la activitatea de control a Comandamentului Litoral, structură tradiţională a ANPC, care supraveghează piaţa, în această zonă de vacanţă foarte aglomerată în sezonul estival, a urmărit să se asigure că staţiunile de pe malul Mării Negre sunt pregătite corespunzător pentru a începe sezonul, astfel încât turiştii români şi străini care vor veni aici să beneficieze de o vacanţă de neuitat şi să îşi dorească să revină.
Potrivit sursei citate, prevenţia şi consilierea au fost realizate de echipele de comisari ANPC prin vizite, verificări, explicaţii şi prezentări verbale ale modului în care operatorii economici care activează pe litoral trebuie să îşi desfăşoare activitatea, astfel încât să respecte legislaţia în vigoare şi, desigur, drepturile consumatorilor.
Deşi, în urma verificărilor realizate în aceste zile, nu s-au aplicat amenzi şi nu au fost întocmite documente de control, s-au înregistrat câteva situaţii în care operatorii economici chiar nu erau pregătiţi pentru interacţiunea cu turiştii, acestora aplicându-li-se 5 avertismente.
De asemenea, pentru două restaurante şi două spaţii de joacă, la care s-au constatat amenajări insuficiente sau inexistente de la un an la altul şi care puteau pune în pericol turiştii, s-a aplicat măsura opririi temporare a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor.
Potrivit sursei citate, acţiunile de verificare ale structurii speciale Comandamentul Litoral vor continua pe toată durata sezonului estival, astfel încât turiştii aflaţi la mare, în România, să poată avea o vacanţă comparabilă cu cea din orice altă ţară, din punctul de vedere al serviciilor şi condiţiilor puse la dispoziţie de operatorii economici.
Campania de prevenţie şi consiliere a operatorilor economici care activează pe litoralul Mării Negre a fost organizată sub coordonarea preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, a vicepreşedinţilor Mihai Culeafă şi Sebastian Hotca, precum şi a directorului general Paul Anghel.


Articole înrudite