05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, joi, că deschiderea Târgului Agralim şi Festivalului Naturii, demonstrează că România are produse de foarte bună calitate deşi anul acesta seceta a afectat majoritatea zonelor ţării.
„Îi felicit pe organizatori pentru iniţiativa de organiza un astfel de târg. Cred că este o ocazia de a arăta că în România există produse de bună calitate. E adevărat că ne-am fi dorit ca în acest an să avem nu doar calitate dar şi o cantitate mai mare, însă seceta a afectat anumite culturi. Ceea ce văd în această zonă îmi dă totuşi speranţa că există suficiente produse pentru a satisface nevoia de consum pe care o are România”, a spus în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Daniel Constantin.
Prezent la conferinţă, primarul Iaşiului, social-democratul Gheorghe Nichita a afirmat că Moldova trebuie să gândească în viitor la potenţialul pe care îl are agricultura din această parte a ţării.
„Moldova trebuie să gândească în viitor la potenţialul pe care îl are agricultura din această zonă şi să căutăm soluţiile necesare pe care politicienii să le poată crea astfel încât agricultura să le poată dezvolta”, a spus Gheorghe Nichita.
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a subliniat că evenimentele sunt cele mai importante organizate până acum la Centrul Expoziţional Moldova.
„O investiţie de peste 8 milioane de euro a Consiliului Judeţean (Centrul Expoziţional Moldova-n.r), care stătea nefolosită era o pierdere pentru judeţ şi pentru economia locală. Târgul AGRALIM şi celelalte evenimente integrează practic cel mai important potenţial al creşterii economice a judeţului. Transformarea judeţului într-un pol agroindustrial este unul din obiectivele mele pe termen lung. Sperăm ca acest târg şi astfel de manifestări să constituie o tradiţie în anii ce vin. Fermierii şi specialiştii din domeniu au astfel un loc de întâlnire, cu o componentă economică şi de promovare excepţională. Implicarea Universităţii de Ştiinţe Agricole înseamnă, de asemenea, un parteneriat pe termen lung”, a declarat Cristian Adomniţei.
Manifestările agricole de la Iaşi reunesc peste 150 de expozanţi din sectorul agricol şi industria zootehnică, care prezintă soluţii complete pentru fermieri, şi peste 200 de producători agricoli din judeţele Moldovei şi din Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. La deschiderea de astăzi au luat parte aproape 400 de fermieri din cele şase judeţe ale Moldovei.


Articole înrudite