Digitalizarea Poştei Române: Compania achiziţionează 3.500 de PC-uri Recomandat

Joi, 29 Aprilie 2021 14:39
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Naţională Poşta Română a lansat o licitaţie publică deschisă pentru achiziţia a 3.500 de staţii de lucru (care să conţină unitate centrala, monitor, mouse şi tastatura, sistem de operare). Valoarea estimată a contractului este de 10,9 milioane de lei (fără TVA), finanţat din fonduri proprii. Poşta Română a anunţat investiţii de peste 200 de milioane de lei în următoarea perioadă pentru transformarea digitală a serviciilor şi modernizarea a două centre de tranzit pentru a face faţă competiţiei cu firmele private de curierat.
"Monitorul şi sistemul de calcul trebuie să aparţină aceluiaşi producător. Sistemul trebuie să fie validat oficial pentru MS Windows 10 (listare WHQL) şi certificat Energy Star prin listare pe site-ul oficial", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.
Termenul limită pentru primirea ofertelor este 31 mai 2021. În aceeaşi zi va avea loc şi şedinţa de deschidere a ofertelor.
Poşta va investi peste 200 de milioane de lei în următoarea perioadă pentru transformarea digitală a serviciilor, dar şi în modernizarea a două centre de tranzit pentru a face faţă competiţiei cu firmele private de curierat, a anunţat în data de 25 februarie 2021, Horia Grigorescu, directorul general al companiei şi vicepreşedinte al PNL Bucureşti. 300 de angajaţi din funcţii administrative ar urma să fie concediaţi în lunile următoare, nu mai devreme de luna iulie. Acesta a spus şi ce oameni a angajat de când a venit la conducerea companiei: peste 1.500 de persoane în zona operaţională şi circa 100 pe posturi administrative vacante.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu