Nu vă faceţi griji că au trecut zilele de vară. Vremea este în continuare de partea voastră, oferindu-vă resurse de sănătate. Profitaţi de legumele şi fructele parfumate ale toamnei, în toată splendoarea lor coloristică şi a compoziţiei, pentru a vă întări organismul şi a fi pregătiţi pentru o luptă şi mai aprigă, când se apropie lunile de iarnă. Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education în cadrul Herbalife Ltd. şi membru în „Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA), ne prezintă câteva dintre legumele şi fructele bogate în rezerve de vitamine şi minerale necesare organismului în lunile de toamnă.
• Strugurii conţin unul dintre cei mai eficace antioxidanţi recunoscuţi la momentul actual, flavonoidele (lupta împotriva radicalilor liberi, încetinesc îmbătrânirea celulelor şi stimulează imunitatea organismului), şi conţin potasiu, având valoare energetică importantă.
• Mărul are efect depurativ pentru sânge (scade colesterolul), tonic pentru nervi şi muşchi, prevenind instalarea infecţiilor intestinale, bronşice, reumatismale.
• Prunele au efect decongestionant pentru ficat, stimulent al funcţiilor nervoase.
• Nucile asigură un aport de grăsimi nesaturate, minerale, vitamina E, sulf şi arginină, menţinând arterele flexibile şi inima într-o stare bună de funcţionare.
• Varza şi ardeiul ocupă primele locuri în topul legumelor care conţin vitamina C. Pentru a obţine doza zilnică de vitamina C este suficient un ardei gras proaspăt sau 200 de grame de varză proaspătă.
• Pentru rezervele de vitamina A avem nevoie de morcovi. Un pahar de suc de morcovi pe zi are efect antiseptic, anti-inflamator, cu efecte împotriva cancerului, şi revigorează culoarea pielii.
• Vitamina E este cel mai puternic antioxidant natural. Vitamina E se găseşte din abundenţă în uleiurile vegetale (de floarea soarelui, măsline, migdale).
• Vitamina B6 este o vitamină specială pentru imunitate şi se găseşte în mai multe legume: cartofi, morcovi, varză, păstăi, boabe.
• Strugurii conţin unul dintre cei mai eficace antioxidanţi recunoscuţi la momentul actual, flavonoidele (lupta împotriva radicalilor liberi, încetinesc îmbătrânirea celulelor şi stimulează imunitatea organismului), şi conţin potasiu, având valoare energetică importantă.
• Mărul are efect depurativ pentru sânge (scade colesterolul), tonic pentru nervi şi muşchi, prevenind instalarea infecţiilor intestinale, bronşice, reumatismale.
• Prunele au efect decongestionant pentru ficat, stimulent al funcţiilor nervoase.
• Nucile asigură un aport de grăsimi nesaturate, minerale, vitamina E, sulf şi arginină, menţinând arterele flexibile şi inima într-o stare bună de funcţionare.
• Varza şi ardeiul ocupă primele locuri în topul legumelor care conţin vitamina C. Pentru a obţine doza zilnică de vitamina C este suficient un ardei gras proaspăt sau 200 de grame de varză proaspătă.
• Pentru rezervele de vitamina A avem nevoie de morcovi. Un pahar de suc de morcovi pe zi are efect antiseptic, anti-inflamator, cu efecte împotriva cancerului, şi revigorează culoarea pielii.
• Vitamina E este cel mai puternic antioxidant natural. Vitamina E se găseşte din abundenţă în uleiurile vegetale (de floarea soarelui, măsline, migdale).
• Vitamina B6 este o vitamină specială pentru imunitate şi se găseşte în mai multe legume: cartofi, morcovi, varză, păstăi, boabe.