Walt Disney a rămas fără slujba pe care o deţinea la publicaţia Kansas City Star în 1919. Şeful său considera că nu avea nici imaginaţie, nici idei bune. Câţiva ani mai târziu, Walt Disney avea să demostreze că le avea de fapt pe amândouă. Împreună cu fratele s-a mutat la Hollywood, pentru a crea celebrele serii de desene animate care îi poartă astăzi numele.
J.K. Rowling visa să devină scriitoare încă de pe vremea când lucra ca secretară la biroul din Londra al companiei Amnesty International. Iar visul său era atât de intens, încât nu-i dădea pace nici la serviciu. În timpul orelor de program, ea continua să scrie pe ascuns nuvele şi poveşti pentru copii. Asta i-a adus concedierea, dar şi pe Harry Potter, personajul care avea să o facă multimilionară.
Lui Oprah Winfrey i s-a spus iniţial că nu este făcută pentru televiziune. Asta pentru că obişnuia să se implice emoţional în poveştile pe care le prezenta pe când era angajată ca reporter la WJZ-TV din Baltimore. Şeful său a mutat-o atunci de la ştirile de seară la un show difuzat în timpul zilei, cu o audienţă mult mai scăzută, iar Oprah a făcut ce a ştiut mai bine, a urcat cotele de audienţă pe culmi nebănuite. J
Jerry Seinfeld a realizat că este concediat în momentul în care nu şi-a mai găsit replicile în scenariul pentru sitcomul Benson. Producătorilor nu le-a plăcut modul în care interpretase rolul şi l-au scos cu totul din film. Seinfeld a început astfel să-şi afişeze talentul în spectacole de stand-up comedy până în ziua în care a fost descoperit de un căutător de talente care lucra pentru celebra emisiune Tonight Show. De-aici încolo a urcat pe treptele succesului.
În ciuda carierei de succes din cadrul Ford Motor Company, neînţelegerile avute cu preşedintele şi directorul Henry Ford Jr l-au adus pe Lee Iaccoca în situaţia de a fi concediat. De la Ford, Iacocca a ajuns la Chrysler, într-un moment în care compania se afla în pragul falimentului. După contractarea unui credit enorm şi cumpărarea câtorva din ideile sale mai vechi de la Ford, Iacocca a reuşit să repună pe picioare gigantul auto. Aşa a intrat în istorie drept omul care a salvat Chrysler de la faliment.
După absolvirea facultăţii, Mark Cuban a avut câteva joburi neînsemnate. Ultimul dintre ele a fost de vânzător la un magazin de calculatoare. Interesat mai degrabă de a face afaceri pentru sine decât pentru alţii, Cuban a fost concediat după ce, într-una din zile, a uitat să deschidă magazinul. Fusese ocupat cu un proiect personal, un proiect care avea să-i aducă o avere. La scurt timp după disponibilizare, Cuban a înfiinţat MicroSolutions, acumulând o avere de peste 2,4 miliarde de dolari.