25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Zborul spre Marte, imposibil mai devreme de 2035
Zborul spre Marte, imposibil mai devreme de 2035
Zboruri cu echipaj uman spre Marte sau spre alte planete nu sunt posibile mai devreme de 2035, a afirmat marţi şeful Agenţiei Spaţiale Ruse (Roskosmos), Anatoli Perminov, într-un discurs rostit în deschiderea Şcolii ştiinţifice internaţionale pentru tineret "Explorarea spaţiului: teorie şi practică", ce se va desfăşura până la sfârşitul săptămânii la Moscova, transmite RIA Novosti.
"Nicio ţară din lume nu poate să întreprindă rapid de una singură un zbor pe Marte sau alte planete în următorii ani", a estimat el, indicând că în prezent nu există motoare pentru rachete capabile să transporte omul pe Marte în cel puţin 2-3 luni. Acest lucru ar fi posibil doar după crearea unui motor nuclear, consideră Perminov, adăugând că multe ţări s-au angajat în conceperea unor noi tipuri de motoare, care ar putea reduce cu 20% timpul de zbor, respectiv la două luni în loc de 1,5 ani.
Potrivit lui, o altă problemă pe care agenţiile spaţiale din lume vor trebui s-o rezolve este protecţia astronauţilor împotriva radiaţiilor solare, iar în cazul dotării aparatului de zbor cu motoare nucleare, şi împotriva radiaţiilor emise de acestea.

Articole înrudite