27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pentagonul estimează la 132 numărul civililor ucişi în războaiele sale în 2019
Pentagonul estimează la 132 numărul civililor ucişi în războaiele sale în 2019

Armata americană a recunoscut că 132 de civili şi-au pierdut viaţa anul trecut în operaţiunile sale în întreaga lume, un bilanţ cu mult inferior evaluărilor unor organizaţii neguvernamentale, notează AFP, citat de Agerpres.
Departamentul Apărării a estimat că "132 de civili au fost ucişi şi 91 răniţi în 2019 în cursul unor operaţiuni militare americane în Irak, Siria, Afganistan şi Somalia", a indicat Pentagonul într-un raportul anual solicitat de Congresul SUA.
Raportul a precizat că departamentul nu a identificat "nicio victimă în operaţiunile militare americane din Yemen şi Libia".
În Afganistan, armata americană a recunoscut cele mai multe victime civile, cu 108 morţi 75 de răniţi.
În Irak şi în Siria, Pentagonul a recunoscut responsabilitatea sa în moartea a 22 de civili, în timp ce alţi 13 au fost răniţi.
În Somalia, a admis doar doi morţi şi trei răniţi.
Organizaţiile neguvernamentale publică constant bilanţuri net superioare ale loviturilor americane asupra teatrelor de război.
ONG-ul Airways, care înregistrează victimele civile ale bombardamentelor în lume, evaluează astfel între 465 şi 1.113 numărul civililor ucişi anul trecut în Siria numai de coaliţia condusă de Statele Unite.
"Raportul Departamentului Apărării reprezintă un anumit progres în termeni de transparenţă în privinţa operaţiunilor militare americane", a subliniat o purtătoare de cuvânt a filialei americane a organizaţiei Amnesty International, Daphne Eviatar.
"Conţinutul raportului sugerează, cu toate acestea, că Pentagonul continuă să subevalueze numărul victimelor civile", a adăugat ea.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi