25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Opel va renunța în Europa la producția de motoare cu combustie internă până în 2028
Opel va renunța în Europa la producția de motoare cu combustie internă până în 2028

Producătorul auto german Opel va renunța în Europa la producția de motoare cu combustie internă până în 2028, unul dintre cele mai ambițioase obiective ecologice în trecerea accelerată la vehicule electrice, transmite AFP.
Producătorii auto din întreaga lume se grăbesc să facă tranziția de la modele echipate cu motoare cu combustie internă la modele complet electrice, în contextul presiunilor venite din unele regiuni precum Europa și China pentru reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor.
În rândul brandurilor tradiționale, doar Jaguar a anunțat ținte mai ambițioase decât Opel, obiectivul acestuia fiind să producă mașini exclusiv electrice până în 2025.
Opel este deținut de Stellantis, al patrulea producător auto global, rezultat în urma fuziunii dintre grupului francez PSA și compania italo-americană Fiat-Chrysler. În ultimii ani, Opel și-a redus gama de modele pentru a se concentra pe vehiculele electrice.
Directorul general al Opel, Michael Lohscheller, a informat că vor fi lansate pe piața chineză vehicule electrice. Pentru îmbunătățirea imaginii, Opel va lansa de asemenea o versiune electrică a modelului sport Manta "până la mijlocul deceniului", a precizat Lohscheller. Decizia face parte din ofensiva Stellantis de a depăși Tesla și Volkswagen pe segmentul vehiculelor electrice.
Directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, a anunțat că firma va investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 pentru electrificarea întregii sale game de vehicule. Această strategie va fi sprijinită de cinci fabrici de baterii pentru vehiculele electrice amplasate în Europa și America de Nord. (sursa Agerpres)


Articole înrudite