25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Obiceiurile ciudate ale germanilor
Obiceiurile ciudate ale germanilor
Străinii care ajung în Germania ar trebui să ţină cont de o serie de obiceiuri locale bizare, la care germanii ţin foarte mult şi care îi deosebesc de alte popoare. Unul dintre obiceiurile favorite ale germanilor este privitul în ochi atunci când ciocnesc un pahar cu cineva. Persoana care încalcă această regulă nu numai că este considerată nepoliticoasă, dar riscă să fie pedepsită cu şapte ani de sex nereuşit, sau cel puţin aşa cred germanii, relatează site-ul thelocal.de.
După ce venirea noului an a fost sărbătorită cu un toast, petrecăreţii se adună deseori pentru a topi plumb deasupra flăcărilor de la lumânare. Plumbul topit este apoi vărsat într-un bazin cu apă rece şi se întăreşte sub o anumită formă, care ar urma să prezică anul care tocmai a început.
Germanii obişnuiesc întotdeauna să salute pe toată lumea atunci când intră într-un lift, compartiment de tren sau magazin. În prima zi de şcoală, copiii germani primesc un con mare din hârtie - Schultute - plin cu bunătăţi, în speranţa că acesta le va mai atenua din supărarea că reîncep cursurile.
La unele sărbători religioase din Germania, oricât de straniu ar părea, vânzarea de alcool este restricţionată, iar barurile şi cluburile sunt închise.
În timp ce numeroşi europeni din sudul continentului se salută printr-un sărut, germanii, totuşi, preferă să-şi strângă mâna, gest care are loc atât între necunoscuţi, cât şi între prieteni.
De Paşte, germanii salută revenirea soarelui prin rostogolirea pe un deal a unui balot de paie în flăcări. Datând din perioada precreştină, roata focului a fost un simbol al revenirii verii. Obiceiul este practicat în prezent şi la alte sărbători.
În Germania, bătutul din palme este rezervat pentru teatru sau concerte. În şcoli şi universităţi, elevii şi studenţii ciocănesc în masă în loc să aplaude, unii profesori susţinând că aplaudatul este un semn de lipsă de respect, ca şi cum publicul ar încerca să-l ridiculizeze pe vorbitor. În unele cercuri sociale, o persoană poate ciocăni de asemenea în masă pentru a-şi semnaliza venirea.
Cei care trăiesc în Germania trebuie de asemenea să ştie că nu este indicat să organizeze o petrecere aniversară înainte de ziua exactă de naştere. Din moment ce germanii oferă tortul şi toate băuturile, dacă organizezi o petrecere înainte de ziua cea mare, te-ai putea trezi cu un portofel gol şi cu ghinionul din noul an.


Articole înrudite