27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Guvernul japonez analizează posibilitatea unei reforme care să permită femeilor din familia imperială să joace un rol oficial şi după ce se căsătoresc, informează EFE, citând un articol apărut duminică în ziarul Japan Times.
Modificarea este considerată drept necesară în contextul în care, după încetarea din viaţă la 8 iunie a prinţului Katsura, văr al împăratului, familia imperială mai are doar 21 de membri. Dintre aceştia, opt sunt de sex feminin şi dacă se vor căsători cu persoane din afara acestui cadru, nu vor mai face parte din familia imperială şi vor dispărea în mod automat din viaţa publică, conform tradiţiei nipone. În această situaţie ar urma să se afle prinţesa Noriko, nepoată a Împăratului Akihito, care a anunţat luna trecută că se va căsători.
Având în vedere aceste aspecte, executivul intenţionează să acorde femeilor din familia imperială titluri speciale, precum acela de asistent sau emisar al Casei Imperiale.
În octombrie 2012, cabinetul fostului premier Yoshihiko Noda a propus ca femeile să creeze propria lor ramură a familiei imperiale, dar ideea a fost extrem de criticată, inclusiv de actualul prim-ministru. Motivul a fost acela că, potrivit normelor Casei Imperiale, pot accede la tron doar membrii de sex masculin ai familiei care sunt descendenţi ai unor bărbaţi.
Prinţul moştenitor Naruhito are doar o fiică, Aiko. Prin urmare, conform actualei legi de succesiune la tron, care stabileşte că femeile nu pot domni, tronul ar urma să revină fiului fratelui său Fumihito. Băiatul este în vârstă de şapte ani.


Articole înrudite

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică cod galben cu in ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi