28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă: MARLENA - Marine and River Litter Elimination, New Approach - 11 februarie 2021
Comunicat de presă: MARLENA - Marine and River Litter Elimination, New Approach - 11 februarie 2021

Titlul proiectului: MARLENA – Marine and River Litter Elimination, New Approach

Acronim: MARLENA

Perioada: 30 luni (17 August 2018 – 12 februarie 2021)

Bugetul total al proiectului: € 838 278.34 (ENI 771.216,06 Euro și Co-finanțare 67.062,28 Euro)

 

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Prut – Dunăre Galați, alături de partenerii săi și de Municipalitatea Demirkoy din Turcia, în calitate de Lider, anunță încheierea lucrărilor Conferinței internaționale organizate online de către Centrul de Consultanță Ecologică Cahul în cadrul proiectului MARLENA - Marine and River Litter Elimination New Approach (BSB139), proiect finanțat prin Programul Operațional Bazinul Mării Negre 2014-2020.  

 

Proiectul este o inițiativă comună a parteneriatului creat pentru a implementa cu succes măsuri de ameliorare a mediului. O atenție deosebită a fost acordată dezvoltării unui comportament ecologic și responsabil în rândul tinerilor.

 

Parteneriatul proiectului MARLENA BSB139 s-a constituit din:

- Municipalitatea DEMIRKOY, Turcia - Lider

- Asociația Zelena Strandja, Bulgaria (PP2);

- Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ”Prut - Dunare” Galați (FLAG Galați), România (PP3);

- Centrul de Consultanță Ecologică Cahul, Republica Moldova (PP4);

- Institutul de Cercetare pentru Probleme Economice de Piață și Ecologie, Academia Națională de Cercerări Științifice a Ucrainei (IMPEER), Ucraina (PP5);

- Municipalitatea Malko Tarnovo, Bulgaria (PP6).


Conferin
ța internațională a proiectului MARLENA – Eliminarea deșeurilor marine și fluviale  a avut loc în data de 11 februarie 2021 la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați ”Răsvan Angheluță” și s-a derulat în sistem hibrid și prin intermediul platformei Zoom. La eveniment au participat atât echipele de management ale partenerilor cât și reprezentanți ai mediului economic, social și public de la nivelul fiecărui partener. În cadrul acțiunii, partenerii au prezentat rezultatele activităților implementate în cadrul proiectului MARLENA și au creat premisele unor inițiative viitoare de cooperare în Bazinul Mării Negre.

 

MARLENA BSB139 este inițiativa comună împotriva poluării existente în Bazinul Mării Negre, la nivelul apelor interioare, zonelor protejate și rezervațiilor naturale. Toate cele 5 regiuni țintă (Turcia - Demirkoy, România Sud - Est, Bulgaria Strandja și Malko Tarnovo, Republica Moldova - Cahul și Ucraina – Regiunea Odesa) se află în Bazinul Mării Negre și au o bogată diversitate biologică și un ridicat potențial turistic.


Articole înrudite