08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă: Finalizarea proiectului „Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapa I)” - Data: 27.09.2023
Comunicat de presă: Finalizarea proiectului „Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapa I)” - Data: 27.09.2023

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați anunță finalizarea proiectului cu titlul Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 (etapa I), Cod MySMIS 129530, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, în baza contractului de finanțare nr.5240 din 01.04.2020 încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului a vizat reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiul Galați, prin investiții din fonduri nerambursabile și de la bugetul local, cu scopul de a realiza un obiectiv de interes public local și regional care să participe la creșterea calității vieții în Municipiul Galați.

Obiectivele specifice ale proiectului au constat în: Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate; Crearea de spații de socializare și promenadă; Crearea de zone verzi generoase; Crearea de zone active pentru activități diverse.

Rezultatele obținute: În cadrul proiectului au fost executate următoarele categorii de lucrări:  Amenajare tobogan; Amenajarea aleilor pietonale și pistelor pentru sporturile cu role și biciclete; Dotarea spațiului cu mobilier și echipamente urbane; Plantarea de arbori și arbuști; Montarea rulourilor de gazon și înierbarea suprafețelor în care s-a montat ecoraster; Realizarea unui sistem de irigație automatizat; Realizarea sistemului de iluminat artificial; Împrejmuirea parțială a terenului.

Impactul proiectului: Beneficiile rezultate în urma realizării proiectului din zona aferentă Uzinei de apă nr. 1 sunt: Integrarea zonei în spațiul urban al orașului prin regenerare urbană cu elemente active; Creșterea numărului de copii și tineri care utilizează zonele multisport; Cresterea populației active care utilizează spațiile de agrement; Atragerea de noi categorii de turiști care vor utiliza spațiile destinate sporturilor;  Polarizarea dezvoltării economice în zona adiacentă investiției; Îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin crearea de spații verzi și reducerea sau limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Beneficiari ai rezultatelor proiectului sunt copiii, tinerii și persoane active care vor utiliza spațiile de agrement, zonele multisport.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 19.330.158,88 lei (cu TVA), din care asistență financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională solicitată reprezintă 18.882.493,42 lei.

Durata de implementare a proiectului: 21.06.2017 - 31.12.2023.

Date de contact: Manager proiect – Ovidiu COSTEA, tel.: 0236.321.255, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite