20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 21.12.2022
Comunicat de presă 21.12.2022

Anunț pentru finalizarea proiectului

„Dotarea unităţilor de învăţământ din comuna Năruja, judeţul Vrancea, cu materiale şi echipamente specifice în vederea gestionării crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2”

Comuna Năruja, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului  „Dotarea unităţilor de învăţământ din comuna Năruja, judeţul Vrancea, cu materiale şi echipamente specifice în vederea gestionării crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2”, implementat în baza contractului de finanţare nr. 1321/06.04.2021, încheiat cu  Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare.

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului:

Obiectivul general al proiectului il reprezintă îmbunătățirea condițiilor necesare desfășurării procesului educațional atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice, în contextul crizei pandemice create de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin dotarea unităților de învățământ aflate pe raza UAT Comuna Năruja cu echipamente de protecție specifice, în contextul crizei cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV- 2.

Rezultate obținute în urma implementării:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare pentru unitățile școlare și preșcolare din Comuna Năruja prin achiziționare de materiale și echipamente specifice: măști protecție copii, măști protecție adulți, viziere, mănuși, halate/combinezoane, dezinfectant mâini, dezinfectant suprafețe, detergent universal, dezinfectant pardoseală, dezinfectant pentru toalete; săpun lichid; dispenser hârtie igienică, dispenser săpun lichid, dispenser dezinfectant, suport șervețele mâini, lavete, role hârtie igienică, role hârtie șters mâini, covor dezinfectare picioare, cărucior curățenie, mop cu aburi, mașina spălat pardoseli.

- Vizibilitatea obiectivelor, a activităților proiectului, a programului de finanțare în conformitate cu măsurile de informare și publicitate:  un comunicat de presă pentru începerea proiectului; un comunicat de presă la finalizarea proiectului; 5 afișe A3 autocolante afișate la sediul beneficiarului și la cele 4 unități școlare și preșcolare vizate de proiect; 3 etichete autocolante cu însemnele programului, amplasate pe cele 3 mijloace fixe achiziționate prin proiect.

- Un proiect realizat, depus spre finanțare.

- Un proiect implementat cu succes, astfel încât la sfârșitul implementării unitățile de învățământ școlar și preșcolar vizate de proiect sunt dotate cu materiale și echipamente specifice în vederea gestionării crizei sanitare cauzate de Sars-coV-2.

- Un raport de audit realizat de un auditor independent care să ateste că finanțarea nerambursabilă acordată a fost cheltuită în conformitate cu termenii și condițiile contractului de finanțare.

Valoarea totală a proiectului: 347.057,53 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU: 347.057,53 lei

Data începere proiect: 06.04.2022

Data finalizare proiect: 31.12.2022

Codul MySMIS/ codul proiectului: Cod SMIS 2014+ 149926

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT-EU prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014-2020

Date de Contact:

Comuna Năruja, Județul Vrancea, str. Principala,  cod postal 627220, România,

Telefon/ fax: 0237677311,

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite