Sala „Studio” a Casei de Cultură Tecuci a găzduit pe data de 24 octombrie un eveniment de mare importanţă pentru cei ce simt româneşte, Ziua Armatei Române, eveniment organizat în colaborare cu Muzeul Mixt Tecuci, Asociaţia Cultul Eroilor şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere. Moderatorul evenimentului, Viorel Burlacu, director al Casei de Cultură Tecuci, a deschis şirul prelegerilor cu un mesaj emoţionant: „Marcăm o zi deosebit de importantă în calendarul manifestărilor de suflet ale românilor, 150 de ani de la înfiinţarea Ministerului Apărării Naţionale şi 10 ani de când armata română a devenit un pion important pe arena internaţională. Astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să ne reamintim că armata română este un factor de stabilitate, factorul fundamental în apărarea statului, model de organizare, armata oferă modele de urmat pentru tânăra generaţie”.
La acest eveniment au participat cadre militare în rezervă şi retragere, tineri iubitori de istorie, oameni de cultură, dar şi foarte mulţi elevi însoţiţi de cadre didactice.
Cei prezenţi au ascultat pioşi intonarea imnului naţional, după care au urmat o serie de comunicări dedicate evenimentelor marcate. Prof. Doru Parascan a prezentat comunicarea „Organizarea militară a românilor în evul mediu”, aducând în atenţia auditoriului şi secvenţe din istoria contemporană a armatei române. Col.r. Adrian Brahnea a continuat cu dezbaterea „Un tragic incident cu jertfe tecucene, Bartolomeu, Braşov, 1916”, aceasta fiind susţinută de o serie de imagini elocvente. Ultima prelegere a aparţinut generalului de brigadă (r) Costică Moisă, care a prezentat „Tradiţii militare în Garnizoana Tecuci”.
Evenimentul a fost încheiat cu vizionarea documentarului „Puterea Sovietelor”, care a avut un puternic impact emoţionant asupra publicului prezent, mulţi veterani de război având ochii plini de lacrimi. Tecucenii au putut admira încă de la începutul manifestării expoziţia foto-documentară organizată sub genericul „Aviaţia română la Tecuci“, realizată de muzeograf Daniela Alexa din cadrul Muzeului Mixt Tecuci.