O gălăţeancă în vârstă de 37 de ani a fost transferată de la Spitalul de Urgenţă Galaţi la Spitalul Victor Babeş din Bucuresti cu suspiciunea de botulism. Starea femeii este gravă, mai ales că a făcut un stop cardiorespirator în ambulanţă, în timpul transportului, dar a trebuit să fie întoarsă la spital, resuscitată, stabilizată şi apoi s-a reluat transferul. „Din ancheta epidemiologică reiese că femeia a mâncat în ultimele 36 de ore, cât îi ia toxinei să dea primele simptome, trei conserve de ton sau salată de ton, două cumparate de la două supermarketuri din Galaţi si una primită într-un pachet din Italia. Niciuna dintre conserve nu este produsă în România. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a alertat toate instituţiile implicate în anchetă. Se va verifica lotul de conserve din care fac parte cele indicate de femeie. S-a dat alertă şi la nivelul Direcţiei Sanitar Veterinare”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi. Toxina botulinică poate provoca moartea. Toxina botulinică se dezvoltă în conserve, în mediu fără oxigen, în situaţia în care au apărut deficienţe la linia tehnologică a producătorului, iar conserva nu a fost vidată. Poate provoca moartea.