24 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Teatrul Muzical „Nae Leonard” va pune în scenă vineri un interesant spectacol, intitulat „Ai carte, ai party”, ce se bazează pe celebrul basm al fraţilor Grimm „Frumoasa din pădurea adormită”. Piesa este special adaptată pentru adolescenţi, astfel că aceştia vor fi surprinşi să constate că Făt Frumos este corupt de vrăjitoarea cea rea, iar Zmeul alături de vrăjitoarea cea bună îşi asumă responsabilitatea de a salva împărăţia.
„A fost o provocare pentru că este primul spectacol de acest gen pe care îl scriu. Este un spectacol inedit, ce se adresează copiilor de 8, 9 şi 10 ani”, a declarat artistul care a conceput muzica spectacolului, Eugen Dan Drăgoi.
„Concepţia regizorală îmbină efectele vizuale, respectiv proiecţii şi lumini, cu cele auditive, dinamica dansului cu lirismul melodiilor originale”, a punctat, la rândul său, tânărul regizor al piesei, Radu Horghidan (24 de ani). Punerea în scenă a acestui spectacol va costa Teatrul Muzical aproximativ 16.000 de lei, bani pe care instituţia de cultură îi va recupera extrem de repede, ţinând cont că s-au vândut bilete pentru 14 spectacole.
A treia premieră în 2013
Pentru Teatrul Muzical punerea în scenă a piesei „Ai carte, ai party”, un spectacol nou, ce se adresează adolescenţilor din clasele V-VIII, reprezintă un adevărat tur de forţă, dat fiind că este a treia premieră din 2013. „Performanţa în teatru nu înseamnă să scoatem bani din cultură, pentru că asta înseamnă să ne deprofesionalizăm. Performanţă înseamnă săli pline şi o paletă largă a publicului spectator. Mi-am dorit ca prin acest spectacol să promovez valorile locale”, a declarat Teodor Niţă, directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Din distribuţia piesei „Ai carte, ai party” fac parte Mitica Belciugan, Paul Buţa, Elisabeta Romilă, Isabela Oancă, Mariana Pisică, Roxana Dobre, Luminiţa Vologa, Adina Lazăr şi Cristina Diaconu, scenografia fiind asigurată de Gheorghe Andreescu, iar textul de Victor Cilincă şi Eugen Dan Drăgoi.


Articole înrudite