În cele trei zile ale Târgului de Toamnă mii de gălăţeni de toate vârstele au vizitat standurile şi tarabele celor peste 300 de producători din Piaţa Centrală. La mare căutare a fost peştele, preţurile pornind de la 17 lei pentru un kilogram de crap şi ajungând până la 22 de lei kilogramul de păstrăv. Legumele s-au vândut la fel de bine, un kilogram de roşii fiind vândut cu 3 lei, iar morcovii şi ceapa cu 2 lei. La deschiderea oficială a Târgului de Toamnă au participat mai multe oficialităţi locale, printre care s-au numărat primarul Marius Stan, prefectul Emanoil Bocăneanu, directorul Direcţiei Pieţelor Agroalimentare şi cel al Direcţiei Agricole Galaţi.
„Mă bucur că aţi venit aici în număr atît de mare. Eu profit de ocazie pentru că nu am fost de ceva timp în piaţă, am promis celor care au spaţii private în zona pieţei că va dispărea cortul primarului de la 1 ianuarie şi le-am promis că vor avea chiriile mai mici la tarabe, că tot e criză”, a declarat primarul Marius Stan.
Produse apicole pe alese
Ca niciodată de la începuturile acestei manifestări, producătorii de miere de albine au fost prezenţi într-un număr mare, cu foarte multe produse apicole. Astfel, un borcan de un sfert de kilogram de miere polifloră se vindea cu 7 lei, iar dacă se prefera mierea de tei sau salcâm, se putea cumpăra un borcan cu 9 lei. Şi produsele din carne de porc sau vită au fost pe alese, iar fiecare producător a încercat pe cât posibil să îşi atragă clienţii, oferindu-le reduceri de preţ în funcţie de marfa cumpărată. Efervescenţa producătorilor a fost remarcată şi de prefectul Bocăneanu: „Văd că din ce în ce mai mulţi gălăţeni, cât şi producători participă la acest târg, la această explozie de bogăţie şi culoare, în care producătorii din Galaţi încearcă să ne ofere rodul muncii lor, cât de mult s-au chinuit în acest an şi felul în care îşi culeg roadele în aceasta toamnă”.
Mulţi gălăţeni au preferat să vină în Piaţa Centrală doar pentru distracţie, mesele de la terase fiind pline de clienţi care au ascultat preţ de ore bune interpreţii de muzică uşoară şi populară şi au savurat o bere rece, înfruptându-se din pastramă şi mici.