17 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Moneda Rusească: Inspectoratul Şcolar Galaţi cere vigilenţă maximă în unităţile de învăţământ
Moneda Rusească: Inspectoratul Şcolar Galaţi cere vigilenţă maximă în unităţile de învăţământ

Este alertă în unităţile de învăţământ din Galaţi după ce la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, dar şi al şcolilor au ajuns informaţii că şi în Galaţi, ca şi în alte locuri din ţară, se joacă un joc numit "Moneda Rusească", aşa cum Monitorul de Galaţi a anunţat, în exclusivitate, în articolul „"Moneda Rusească" - jocul sângeros care face furori printre elevii de şcoală primară şi gimnaziu (FOTO)“.

Riscul de infectări, dar şi de traumă psihică este maxim

Chiar dacă jocul pare nevinovat, riscul de infectări, dar şi de traumă psihică este maxim. „Prin plagă deschisă, sânge la sânge de exemplu, de la o mâna la cealaltă, se pot transmite pe cale sangvină diverse afecţiuni cu componentă virală, risc de hepatite şi alte afecţiuni. Aceste fisuri, traume dermatologice repetate, pe deoparte creează poarta de intrare pentru afecţiuni dermatologice ce se pot complica cu o celulită, cu erizipel, cu piodermite, cu furunculoză, pentru că un stafilococ nu ar intra dacă nu ar găsi această poartă de intrare”, a precizat dr. Alin Tatu, Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

Psihologii gălăţeni trag şi ei un semnal de alarmă. „Copilul poate dezvoltă în timp comportamente adictive mergând până la jocurile patologice, adică au nevoia de a juca jocuri indiferent dacă pierd sau câştigă. Şi violenţa fizică nu este exclusă din partea copilului la o vârstă mai adultă”, a precizat Tereza Antal, psiholog.

IŞJ Galaţi: "Până acum nu avem niciun semnal că sunt copii care s-au rănit"

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a trimis o notificare către directorii şcolilor. Vor creşte aici nivelul de vigilenţă. „Am luat legătura imediat cu directorii unităţilor de învăţământ şi le-am cerut să monitorizeze foarte atent situaţia, aceştia au discutat cu profesorii, diriginţii şi învăţătorii, dar şi cu psihologii şcolari pentru a stopa acest tip de joc care le produce răni copiilor. Din ce ştim noi, sigur că a existat şi în Galaţi, există şi la nivel naţional (n.r. - jocul), dar până acum nu avem niciun semnal că sunt copii care s-au rănit”, a explicat Adrian Silivestru, purtător de cuvânt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Copiii joacă acest joc doar pentru apartenţa la grup şi nu realizează riscurile la care se supun. *sursa foto: TikTok


Articole înrudite